DARSE DE ALTA
Català - Castellano
Francesc Parcerisas

Bibliografía

 Poesía
 Vint poemes civils.
 Ariel, Barcelona, 1967.
 
 Escultures de mar.
 Escàlam, Barcelona, 1969.
 
 Homes que es banyen.
 Proa, Barcelona, 1970.
 
 Discurs sobre les matèries terrestres.
 Edicions 62, Barcelona, 1972.
 
 Granollers, fulla baixa.
 Barcelona, 1973.
 
 Latituds dels cavalls.
 Lumen, Barcelona, 1974.
 
 Dues suites.
 Edicions 62, Barcelona, 1976.
 
 L'edat d'or.
 Quaderns Crema, Barcelona, 1983.
 
 Poemes (1969-1989).
 Caixa de Balears/Institut d'Estudis Eivissencs, Eivissa, 1989.
 
 Amulet verd.
 Librería Anticuaria El Guadalhorce, Màlaga, 1991.
 
 Triomf del present: Obra poètica (1965-1983).
 Columna, Barcelona, 1991.
 
 Focs d'octubre.
 Quaderns Crema, Barcelona, 1992.
 
 Natura morta amb nens.
 Quaderns Crema, Barcelona, 2000.
 
 Dos dies més de sud.
 Quaderns Crema, Barcelona, 2006.

Seixanta-un poemes
Quaderns Crema, Barcelona, 2014


  
 Poesía infantil y juvenil
 La llum.
 Cruïlla, Barcelona, 2007.
 
 Novela
 La gallina i l'adolescent enterrant l'artista sota el galliner.
 Barcelona, 1974.
 
 Biografies.
 Barcelona, 1982.
 
 Moments.
 Huropesa, Barcelona, 1985.

Prosa
La primavera a Pequín. Un dietari
Quaderns Crema, Barcelona, 2013

Ensayo
 L'objecte immediat.
Curial, Barcelona, 1991.
 
 Cent anys de traducció al català (1891-1990)
 [amb Montserrat Bacardí i Joan Fontcuberta]. 1998.
 
 Traducció, edició, ideologia.
 Eumo, Vic, 2009.

Sense mans. Metàfores i papers sobre la traducció
Galáxia Gutemberg, Barcelona, 2013
 
 Premios
 1966  Premi Joan Salvat-Papasseit
 1966  Premi Carles Riba
 1968  Premi Recull-Maria Ribas i Carreras, de poesia
 1975  Premi Joan Alcover
 1983  Premi de la Crítica de poesia catalana
 1984  Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya, de poesia
 1991  Premi Lletra d'Or
 1992  Premi Ciutat de Barcelona, de poesia
 1992  Premi de la Crítica Serra d'Or, de traducció poètica
 2001  Premi Cavall Verd-Rafael Jaume, de traducció poètica
 2013   
Premi Internacional d'Assaig Josep Palau i Fabre (2013): Sense mans. Metàfores i papers sobre             la traducció.
2013  Premi llibreter La primavera a Pequín. Un dietari
2015   Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per la seva trajectòria.
2015   Premi de la Crítica serra d'Or de poesia Seixanta-un poemes
 
 








Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat