www.acec-web.org
números publicats
hemeroteca
El butlletí de l'ACEC
inici >

< subscriu-te

versión en castellano >
 

núm. 68  /  2/7/2010

 

S

U

M

A

R

I

Diàriament, l'ACEC envia per correu electrònic els Titular(e)s Digital(e)s als associats inscrits, amb l'última informació de l'agenda d'activitats i enllaços a notícies culturals, especialment de temàtica literària, aparegudes als principals mitjans de comunicació nacionals i internacionals.
subscriure-s'hi>


al sumari
L’ACEC acull la presentació de l’antologia ‘Erato bajo la piel del deseo’ amb un gran recital poètic


Basilio R. Cañada, Pura Salceda i Carles Duarte(Foto:Joan Roca)
Pura Salceda, Secretaria General de l’ACEC, va presentar, el passat 29 de juny a l’Ateneu Barcelonès, l’antologia de poesia eròtica Erato bajo la piel del deseo (Sial Ediciones), de la qual n’és la coordinadora, acompayada de Basilio Rodríguez Cañada, editor de l’obra. L’acte, que es va fer la Sala Sagarra, va comptar amb la participació de més d’una vintena dels autors antologats, que van oferir un recital poètic al públic que omplia la sala. 

Erato bajo la piel del deseo és una antologia de 90 poetes en llengua castellana, gallega i catalana. L’obra és un passeig lúdic per la poesia eròtica contemporània de la mà dels versos d’autors reconeguts internacionalment i de noves veus que irrompen amb força en el panorama literari.

Els poetes que van participar a la lectura van ser: Miriam Reyes, Rodolfo Häsler, Carles Duarte, Jordi Valls, Neus Aguado, Alejandro Duque Amusco, Mireia Vidal-Conte, José Florencio Martínez, Goya Gutiérrez, Anna Aguilar-Amat, Mª. Cinta Mulet, Joan Anton Soldevila, Iván Tubau, Ester Xargay, Vicenç Llorca, Antonio Tello, Felipe L. Aranguren, Dante Bertini, Xosé Lois García, José Antonio Arcediano, Júlia Bel, Carles M. Sanuy i Guillem Vallejo.

Erato bajo la piel del deseo també es va presentar a l’Ateneo de Madrid el passat 28 de juny en un acte en què Iván Tubau, Julio Santiago, Marga Clark, Beatriz Russo, Felipe Sérvulo, Beatriz Villacañas, Frankan, Guillem Vallejo y Sol de Diego van llegir alguns dels seus versos.


Llegiu l'entrevista a Pura Salceda, publicada a El Periódico el passat 29 de juny


Galería fotogràfica

al sumari
Sitges celebra la 4a Festa de la Poesia


La
Festa de la Poesia a Sitges va celebrar la seva quarta edició amb un seguit d’actes que van omplir de música, poesia, art i trobades literàries els carrers i els espais més emblemàtics de la vila, els passat 2, 3 i 4 de juliol. Aquesta cita, ideada i dirigida pels dos poetes sitgetans Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran, va tenir com a poetes convidats Vicenç Altaió, Mireia Vidal-Conte, Maria Josep Escrivà, Jaume Pont, Lluís Calvo, Carles M. Sanuy i la poeta siriana Maram al-Masri.

El certamen recupera algunes de les activitats que es realitzaven a la Festa de la poesia que acollia Sitges l’any 1918. Per això, una banda musical va rebre els poetes i es va fer una cercavila pels carrers de la vila, amb intervencions de l’escriptora Carme Riera, l’estilista Lluís Llongueres i l’actor Dafnis Balduz des dels balcons. Entre els diferents actes del cap de setmana, cal destacar una tertúlia literària amb els escriptors locals Xavier Gimeno, Teresa Costa-Gramunt i August Bover i una vetllada musical i poètica amb Marina Rossell i els joves autors Jaume C. Pons Alorda i Àngels Gregori. El recital de cloenda, presentat per l’actor David Selvas, va barrejar diferents ritmes de flamenc de cambra i va comptar amb la ballarina Laura Galan, que va traduir els versos dels poetes convidats a les castanyoles. Van completar la festa altres actes com la inauguració de l’exposició “Captura d’Ànimes”, que es podrà visitar fins el 18 de juliol al Palau Maricel, i l’espectacle de mentalisme a càrrec de Ramon Fauria.

Els set poetes van ser acomiadats als jardins de la casa de la família Krahn Uribe amb un concert i, al Museu Romàntic, l’actor Fernando Guillén va llegir el poema que va tancar el cercle de la 4a Festa de la Poesia a Sitges. L’Ajuntament de Sitges i la Societat Recreativa El Retiro han participat en l’organització de la Festa de la Poesia a Sitges, amb la col·laboració la Institució de les Lletres Catalanes i el Consorci del Patrimoni de Sitges i el suport de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya.

Descarregueu-vos el programa d’actes 2010.


al sumari
CEDRO recapta el 2009 un 42% menys respecte l’any anterior

CEDRO va recaptar el 2009 24,47 milions d’euros, una xifra que suposa un descens del 42% respecte l’any anterior. Així va quedar palès als comptes del 2009, que es van aprovar a l’Assemblea General de l’entitat, celebrada el passat 21 de juny a la Casa de América de Madrid.

Aquesta important retallada va tenir el seu origen principalment en la baixada de les tarifes de còpia privada aprovades pel Govern el 2008, tal com informa el butlletí electrònic CEDRO Informa número 68. La quantitat repartida el 2009 entre els autors i editors que representa CEDRO va ser de 24,85 milions d’euros, procedents sobretot de la recaptació de 2008.

D’altra banda, els associats van escollir també als nous integrants de la Comissió de Control Econòmic-Financer, formada per l’autora Julia Escobar i l’editor Paulo Cosín, d’Ediciones Morata. Després de l’Assemblea General ordinària, se’n va fer una altra d’extraordinària en què els associats van acordar una sèrie de canvis formals i tècnics en els Estatuts i, també, en el Reglament de Repartiment de CEDRO. 

al sumari
‘Amo agora’, de Casimiro de Brito i Marina Cedro


Marina Cedro i Casimiro de Brito (Foto:Carme Esteve)
La presentació del poemari
Amo agora, escrit a dos mans pel poeta portuguès Casimiro de Brito i la poeta argentina Marina Cedro, va oferir la possibilitat d’escoltar les veus d’aquests dos autors recitant alguns dels seus versos. L’acte, organitzat per l’ACEC a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès, el passat 17 de juny, va estar presentat per José Ángel Cilleruelo i Ramon Dachs.

Casimiro de Brito (Algarve, Portugal, 1938) és poeta, novel·lista, assagista i traductor i, segons Cilleruelo, “autor d’una obra poètica essencial en la poesia portuguesa contemporània”.  Ha estat inclòs en 163 antologies i ha organitzat trobades i festivals poètics internacionals, així com conferències. És president del P.E.N. Club Portuguès.

Marina Cedro (Buenos Aires, Argentina, 1972) és cantant i músic, a més d’una “poeta que ha portat la poesia fins als límits de la seva expressió vocal i corporal”. Està reconeguda internacionalment per la seva obra lírica, musical i teatral, i s’enriqueix de gèneres com el jazz, la música clàssica, la chanson française i la bossa-nova. Ara, ha escrit aquest recull de pomes amb De Brito.

Galería fotogràfica

AGENDA D'ACTIVITATS

  Diálogos on line con Brenda Navarro 

Divendres, 21 de gener, 20,30h. On line, 

Diálogos on line con Fernanda Melchor 

Dilluns, 21 de febrer, 19,30h. On line, 

Diálogos on line con Pablo Martín Sánchez 

Dilluns, 7 de març, 20,00h. On line, 

''Lilith la primera dona emancipada'', amb Erika Bornay i Elina Norandi 

Dijous, 17 de març, 19,00h. On line, 

ACEC - Canuda, 6, 5è, 
08002 Barcelona
Tel. 93 318 87 48 - Fax 93 302 78 18
secretaria: secretaria@acec-web.org
redacció: redaccio@hydramedia.info