www.acec-web.org
números publicats
hemeroteca
El butlletí de l'ACEC
inici >

< subscriu-te

versión en castellano >
 

núm. 71  /  10/9/2010

 

S

U

M

A

R

I

Diàriament, l'ACEC envia per correu electrònic els Titular(e)s Digital(e)s als associats inscrits, amb l'última informació de l'agenda d'activitats i enllaços a notícies culturals, especialment de temàtica literària, aparegudes als principals mitjans de comunicació nacionals i internacionals.
subscriure-s'hi>


al sumari
L’ACEC celebra el Dia Internacional de la Traducció


Cartell de "Traduir és humà"
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya se sumarà, el proper 30 de setembre, als diferents actes previstos a la ciutat per a celebrar el Dia Internacional de la Traducció. Amb el lema “Traduir és humà”, i juntament amb l’ACETT i l’APTIC, es durà a terme una acció a la Plaça del Rei de Barcelona per tal de reivindicar la importància i la necessitat dels traductors literaris, la feina dels quals no pot ser substituïda per una màquina. Per això, a partir d’uns textos de Cervantes i de Pla, es comprovarà com “en traduir-los a diferents llengües de manera automàtica es perd el seu valor original i es deteriora el significat del text”, tal com explica Lluís Maria Todó, delegat de l’ACEC per a la coordinació d’aquest acte.

El Dia Internacional de la Traducció se celebra el 30 de setembre, Sant Jeroni, ja que va ser ell qui va traduir la Bíblia del grec i l’hebreu al llatí (Vulgata).

Més activitats sobre traducció
Aquesta no és l’única activitat que l’entitat ha programat enguany per a continuar amb la seva tasca de fer visible el treball dels traductors literaris. El mes de novembre, l’ACEC organitzarà la segona edició del cicle “Traduir a la tardor”. Sota el lema “Nous reptes per als traductors literaris”, l’edició d’enguany tindrà dues sessions, que se celebraran a la seu de l’ACEC, a l’Ateneu Barcelonès. Una taula rodona estarà dedicada a la traducció de les llengües eslaves i l’altre a la traducció de les llengües asiàtiques xinès i japonès.


al sumari
El 24 de setembre acaba el termini de presentació al Premi de Traducció Ángel Crespo

El termini de presentació al Premi de Traducció Ángel Crespo, convocat per l’ACEC, CEDRO i el Gremi d’Editors de Catalunya, acaba el 24 de setembre. Enguany, en ser any parell, les obres presentades han de se traduccions al castellà d’obres literàries, ja sigui poesia, narrativa o teatre. El guardó, un dels més prestigiosos en traducció de tot Espanya, està dotat amb 12.000 euros. La resolució del jurat es farà pública durant la primera quinzena del mes de novembre.

Consulteu les bases del Premi.


al sumari
José Luis García Herrera, premi de poesia Juan Alcaide 2010


José Luis García Herrera(Foto:Fragua Universal)
El poeta barceloní
José Luis García Herrera ha guanyat el premi de poesia Juan Alcaide 2010, concedit per l’Asociación de Amigos de Juan Alcaide Valdepeñas (Ciudad Real). El jurat, presidit per José Corredor-Matheos, li ha atorgat aquest guardó per l’obra Cuadernos de Britania.

El premi Juan Alcaide, que enguany celebra la seva XXXI edició, està dotat amb 3.000 euros i la publicació del llibre, que s’editarà a la Colección Juan Alcaide. Cuadernos de Britania és un poemari de to meditatiu i reflexiu que se situa a Anglaterra.

José Luís García Herrera (Esplugues de Llobregat, Barcelona, 1964), soci de l’ACEC, és tècnic químic alimentari, escriptor i crític literari. Ha publicat nombroses obres, entre les quals descaquen: Lágrimas de rojo niebla (1990), Memoria del olvido (1992), Los nuevos poetas (1994), Código privado (1996), La ciudad del agua (1997), Los caballos del mar no tienen alas (2000), Spelugges (2002), El guardián de los espejos (2004), Las huellas del viento (2005), Mar de Praga (2005), La huella escrita (2007), Las huellas del laberinto (2007) i El recinto del fuego (2007).

El guardó es va proclamar el passat diumenge 5 de setembre, en el curs de la tertúlia poètica “Desde el empronto”, de les bodegues A7 de Valdepeñas, en què es va homenatjar el poeta Juan Carlos Mestre,  Premi Nacional de Poesia 2009.

al sumari
El 23 de setembre acaba el termini per sol·licitar una beca per a l'Escola d'Escriptura

Els socis poden trametre les seves sol·licituds per a optar a una beca, patrocinada per CEDRO, per als cursos 2010-2011 de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès fins al 23 de setembre de 2010. Les sol·licituds s’han d’enviar per correu electrònic (
secretaria@acec-web.org) o per correu postal (Associació Col·legial  d'Escriptors de Catalunya. Ateneu Barcelonès C/ Canuda, 6 - 5è pis, 08002 Barcelona).


L’ACEC sortejarà, entre els socis que ho hagin sol·licitat, 180 hores lectives. Es pot optar a un sol curs de tots els que s’imparteixen, tan en llengua catalana com en llengua castellana, i no s'acceptaran sol·licituds d'aquells associats que ja hagin obtingut una beca en convocatòries anteriors.  El sorteig públic entre els candidats es farà el 27 de setembre, a les 20 hores, de manera que s'aniran cobrint el nombre d'hores lectives entre els socis participants, fins arribar a les 180 hores.

Els cursos i els horaris es poden consultar a www.escoladescriptura.org/. 


al sumari
Es convoca el VI Premi Terenci Moix de Narrativa Gai i Lèsbica

La
Fundació Privada Arena ha convocat el VI Premi Terenci Moix de Narrativa Gai i Lèsbica, que té l’objectiu de contribuir, a través de la literatura, a divulgar la realitat de la comunitat gai i lèsbica i sensibilitzar la societat sobre la necessitat d’eradicar qualsevol tipus de discriminació contra aquest col·lectiu. El guardó està dotat amb 6.000 euros i el president del seu jurat és Lluís Maria Todó, vocal de l’ACEC. Els autors podran presentar les seves obres fins al 31 de gener de 2011.

El guanyador de l’edició anterior va ser Rafael Peñas Cruz, amb l’obra Charlie, presentada el passat 21 de juny a la llibreria Bertrand de Barcelona.

Consulteu les bases del VI Premi Terenci Moix de Narrativa Gai i Lèsbica.

AGENDA D'ACTIVITATS

  Trobadas on line. Parlem de la Mònica. Activitat ajornada 

Dilluns, 1 de juny, 19,00h.
Encuentros on line: Poesía/Arte Casual, con Francesc Cornadó y Ferrer Lerín  

Dimecres, 3 de juny, 19,00h.
Tronco, invisible, hielo: ¿cómo escribir la naturaleza? 1a. parte, on line 

Dilluns, 8 de juny, 19,00h.
La narrativa verde del futuro. Escribir la naturaleza, 2a. parte, on line 

Dimarts, 9 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Almas, desiertos, islas'' 

Dijous, 11 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''El último flâneur'' 

Dilluns, 15 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Una historia de hacerse mayor'' 

Dimecres, 17 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Dispersión y la confusión en la música de hoy'' 

Dijous, 18 de juny, 19,00h.

Encuentros on line ''Escribir una novela confinado'' 

Divendres, 19 de juny, 19,00h.

ACEC - Canuda, 6, 5è, 
08002 Barcelona
Tel. 93 318 87 48 - Fax 93 302 78 18
secretaria: secretaria@acec-web.org
redacció: redaccio@hydramedia.info