www.acec-web.org
números publicats
hemeroteca
El butlletí de l'ACEC
inici >

< subscriu-te

versión en castellano >
 

núm. 87  /  20/4/2011

 

S

U

M

A

R

I

Diàriament, l'ACEC envia per correu electrònic els Titular(e)s Digital(e)s als associats inscrits, amb l'última informació de l'agenda d'activitats i enllaços a notícies culturals, especialment de temàtica literària, aparegudes als principals mitjans de comunicació nacionals i internacionals.
subscriure-s'hi>


al sumari
Record a Giménez-Frontín en la presentació d''Atreverse a saber’


Pilar Brea, Jesús Aguado i Manuel Serrat Crespo(Foto:Joan Roca)
La presentació de llibre Atreverse a saber (Diputación Provincial de Málaga), de Jesús Aguado i José Ángel Cilleruelo, es va convertir, el passat 18 d’abril, en un homenatge molt emotiu a qui va ser cofundador, president i secretari general de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya. Una vintena d’autors van participar en l’acte, amb la lectura de textos propis a la memòria de José Luis Giménez-Frontín o poemes de l’autor homenatjat, tots ells recollits per Cilleruelo i Aguado en aquest volum.

Aguado va ser l’encarregat de presentar el llibre, que va qualificar d’“homenatge perpetu a Giménez-Frontín”, a qui “apreciava en totes les seves facetes, però sobretot com a poeta”. També va explicar que van triar el títol, Atreverse a saber, que “fa referència a una sèrie de poemes de José Luis”, perquè “és una manera de definir l’ésser humà i també el poeta, que no té por a saber”. Aguado va voler disculpar el fet que no aparegui, per un error, un dels poemes que s’havia d’incloure al llibre, el de Manuel Serrat Crespo. Per això va ser ell qui va encetar la lectura, en la qual també hi van participar: Rodolfo Häsler, Agnès Agbotón, Esther Zarraluki, Carmen Borja, Dante Bertini, Goya Gutiérrez, Magda Bosch, Rosa Lentini, Marga Clark, Joaquín Marco, Montserrat Conill, Neus Aguado, Nora Catelli, Albert Tugues, Miquel de Palol, Enrique Badosa, Osías Stutman i José Corredor-Matheos.Galería fotogràfica

al sumari
Presentació de ‘Pensando en vosotras’, de Ricardo Fernández Esteban


Pura Salceda, Ricardo Fernández Esteban i Basilio Rodríguez Cañada(Foto:Carme Esteve)
El passat 11 d’abril va tenir lloc a l'ACEC la presentació del llibre Pensando en vosotras (Sial Ediciones), de Ricardo Fernández Esteban. Van intervenir a l’acte: Pura Salceda, poeta i secretària general de l’ACEC; Basilio Rodríguez Cañada, editor i president del PEN Club d’Espanya; i l’autor.

Basilio Rodríguez Cañada escriu sobre Pensando en vosotras: “És un llibre clàssic alhora que d’una rabiosa actualitat i projecció cap al que pot ser un dels camins de la poesia del demà ja present. Un llibre escrit preferentment en hendecasíl·labs que té cura del ritme, l’accentuació, la pausa, l’estructura i el missatge. Que evoca lectures d’una pluralitat i diversitat de tons i èpoques. De la mateixa manera el vers ens fa retornar al sabor del Segle d’Or de Lope, Quevedo o Garcilaso, que ens evoca la claredat de la generació dels cinquanta amb ecos de Gil de Biedma o Àngel González, així com registres i veus que recorden autors com Carlos Martínez Aguirre, Carmen Jodra, Jorge Fernández Gonzalo o el mateix Luis García Montero. Una obra d’art que ens mostra la diversitat, la variable perspectiva, la presència del dubte o la insuportable lleugeresa mitjançant jocs semàntics: dilogies, polisèmies, paradoxes: multirrealitat”.

Ricardo Fernández Esteban va néixer a Barcelona a mitjans del segle passat, és enginyer industrial, ha dedicat la seva vida professional a les finances i, actualment, està completant la llicenciatura de Filologia Hispànica. Ha publicat tres poemaris de viatges per les illes gregues: Cuadernos de las islas Griegas, Adendas del Dodecaneso i Más islas, más adendas de Grecia; i un poemari digital, De museos por Madrid, que permet contemplar a través d’internet les obres d’art que van inspirar els poemes. També hi ha obres seves en diferents antologies, revistes i plecs poètics. En el seu bloc
La palabra es mágica va publicant una selecció d’obres dels seus poemaris i d’altres poetes que l’interessen.

Galería fotogràfica

al sumari
Homenatge a la memòria d’Àngels Cardona


Tots els participants de l'acte d'homenatge a Àngels Cardona(Foto:Carme Esteve)
L’ACEC va retre ahir, 12 d’abril, un homenatge a la memòria de la poeta Àngels Cardona, sòcia d’honor de l’entitat, que va morir el passat 4 de febrer. L’acte va comptar amb la participació de Carles Duarte, Vinyet Panyella i María Luis, que van parlar de l’obra i la figura de l’autora. També hi van intervenir els dos germans i dos fills de Cardona. L’homenatge va reunir una gran nombre d’assistents que van voler recordar l’escriptora.

Podeu consultar:

Àngles Cardona, de Carles Duarte (Diari de Girona)

Àngels Cardona, ‘Una dona amb amor’, de Maria Luis (El Quinzenal de l’ACEC)

Entrevista a Àngels Cardona a Memoro, el banc de la memòria

Galería fotogràfica

al sumari
César Antonio Molina, convidat a la XI Jornada Literària Juan Ramón Masoliver


Imatge del díptic de la Jornada
Juan Antonio Masoliver Ródenas conversarà amb César Antonio Molina en la XI Jornada Literària Juan Ramón Masoliver, que se celebrarà el 28 d’abril, a les 20 hores, a l’Auditori municipal de Montcada i Reixac. Organitzada per la Fundació Masoliver i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la ciutat, aquesta cita té com a objectiu promoure el debat sobre l'actual marc cultural català i espanyol, a través d'un autor convidat i sempre tenint en compte la figura de Juan Ramón Masoliver.

En el transcurs de la jornada es presentarà el número 4 de la revista Quaderns de Vallençana, en aquesta ocasió dedicada als anys cinquanta, “La dècada de la dissidència”, amb treballs de Santos Sanz Villanueva, José Jurado Morales, David Hernández Falagán, Laureano Bonet, Juan José Lanz, Álex Mitrani, Sílvia Muñoz d'Imbert i Àngel Acín, a més de recuperar alguns textos de Juan Ramón Masoliver.  

Dítpic de la Jornada en PDF.

AGENDA D'ACTIVITATS

  Trobadas on line. Parlem de la Mònica. Activitat ajornada 

Dilluns, 1 de juny, 19,00h.
Encuentros on line: Poesía/Arte Casual, con Francesc Cornadó y Ferrer Lerín  

Dimecres, 3 de juny, 19,00h.
Tronco, invisible, hielo: ¿cómo escribir la naturaleza? 1a. parte, on line 

Dilluns, 8 de juny, 19,00h.
La narrativa verde del futuro. Escribir la naturaleza, 2a. parte, on line 

Dimarts, 9 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Almas, desiertos, islas'' 

Dijous, 11 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''El último flâneur'' 

Dilluns, 15 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Una historia de hacerse mayor'' 

Dimecres, 17 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Dispersión y la confusión en la música de hoy'' 

Dijous, 18 de juny, 19,00h.

Encuentros on line ''Escribir una novela confinado'' 

Divendres, 19 de juny, 19,00h.

ACEC - Canuda, 6, 5è, 
08002 Barcelona
Tel. 93 318 87 48 - Fax 93 302 78 18
secretaria: secretaria@acec-web.org
redacció: redaccio@hydramedia.info