www.acec-web.org
números publicats
hemeroteca
El butlletí de l'ACEC
inici >

< subscriu-te

versión en castellano >
 

núm. 91  /  17/6/2011

 

S

U

M

A

R

I

Diàriament, l'ACEC envia per correu electrònic els Titular(e)s Digital(e)s als associats inscrits, amb l'última informació de l'agenda d'activitats i enllaços a notícies culturals, especialment de temàtica literària, aparegudes als principals mitjans de comunicació nacionals i internacionals.
subscriure-s'hi>


al sumari
Per la continuïtat d’una Institució de les Lletres Catalanes no desnaturalitzada


L'ACEC, l'AELC i el PEN van convocar els escriptors el passat 8 de juny a l'Ateneu Barcelonès per a explicar la situació(Foto:ACEC)
Després de la primera sorpresa –desagradable- de trobar penjat al web del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, el passat dia 1 de juny, l’
Avantprojecte de Llei de simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l’activitat econòmica, al qual tothom fa referència com a “Llei òmnibus”, i després de reunions, contactes i primeres manifestacions públiques, en l’assemblea conjunta de l’ACEC, l’AELC i el PEN celebrada el 8 de juny, podem resumir així l’estat de la qüestió:

Llegiu la informació completa al web de l'ACEC.

Bloc Òmnibus de Cultura (Recull totes les adhesions d'entitats, organismes i persones que vulguin sumar-se a les al·legacions a la llei òmnibus que ha presentat l'actual Govern).

al sumari
Cursos d’estiu de l’Escola d’Escriptura


Cartell del programa de cursos(Foto:Escola d'Escriptura)
L'
Escola d'Escriptura de l’Ateneu Barcelonès ha programat més de 20 cursos presencials per aquest estiu. El període d'inscripció es tancarà dimarts 21 de juny. En aquesta ocasió, els cursos estan organitzats en quatre grans àrees: cursos d’escriptura, cursos d’oficis de l’edició, cursos de literatura i humanitats i cursos de comunicació i narració oral.

Així, a més de l’oferta habitual com Iniciació a la narrativa; Iniciació a la poesia; Redacció i millora de textos escrits; Escriure per ensenyar a escriure; Escribir desde los cinco sentidos; La construcció de personatges o El cuento: sus modalidades, técnica y práctica, enguany l'Escola proposa novetats interessants com Ciència-ficció i fantasia. Com crear éssers, mons i poders imaginaris; La literatura norteamericana; i De Stevenson a Sánchez Piñol. Leer y escribir relatos de aventuras, entre d'altres.

Els cursos, amb un màxim de 12 alumnes per grup, comencen a partir de dilluns 27 de juny i els socis i sòcies de l’ACEC tenen un 10% de descompte en el preu dels cursos virtuals i un 5% en el dels cursos presencials. 

Més informació

Programació dels cursos en PDF.al sumari
CEDRO beca els professionals d’empreses responsables amb la cultura

CEDRO i l’Institut d’Empresa Business School (IE) han convocat el Programa de Beques CEDRO-IE 2011, que consisteix a patrocinar sis beques parcials per a professionals que vulguin cursar un màster a l’escola de negocis. Els candidats han de treballar en institucions que tinguin la llicència CEDRO o que tinguin previst adquirir-la. Amb aquesta iniciativa, les dues entitats distingeixen les organitzacions que, en la seva política d’RSC, respecten els drets de propietat intel·lectual d’autors i editors de llibres i altres publicacions.

Aquestes sis beques es divideixen en dos tipus: dues d’elles dotades amb un valor individual de 9.000 euros per a professionals seleccionats de l’Executive MBA, i les quatre restants valorades en 5.000 euros per a cadascun dels alumnes seleccionats en qualsevol altre programa de l’IE Business School. Per a optar a aquestes beques, el candidat haurà de realitzar un cas pràctic sobre el tema “Els drets d’autor a la teva empresa”, en què explicaran el benefici de protegir els drets d’autor i com la llecència de CEDRO ajuda les seves empreses a complir amb les lleis de propietat intel·lectual a Espanya. El termini de lliurament finalitza el 30 de juliol de 2011.

Més informació.
Bases de les beques en PDF.

al sumari
‘La hiedra obstinada’, de Miquel Lluís Muntané


Josep Anton Soldevila, Antonio García Lorente, Miquel Lluís Muntané i María de Luis(Foto:Carme Esteve)
L’ACEC va acollir la presentació de
La hiedra obstinada, de Miquel Lluís Muntané, a càrrec d’Antonio García Lorente, María de Luis i Josep Anton Soldevila. L’acte va tenir lloc ahir, 7 de juny, a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès.

Sota el títol La hiedra obstinada, la col·lecció de poesia Obras Mayores d’Ediciones de La Discreta ha publicat la traducció al castellà de dues de les obres de Miquel Lluís Muntané. El volum reuneix La otra distancia, escrita a finals del anys vuitanta i que va sortir el 1994, i Obrador al mediodía, que va aparèixer el 2003. Totes dues han estat traduïdes al castellà pels també poetes José Antonio Arcediano i Antonio García Lorente, que signen una de les introduccions al volum. El poeta Santiago López Navia obre el llibre amb un pròleg que ens ofereix no només un suggeridor perfil de Muntané, sinó algunes claus de l’obra de l’autor.


Galería fotogràfica

al sumari
Presentació dels números 64 i 65 de la revista ‘Alga’


Enric Velo i Goya Gutiérrez(Foto:Carme Esteve)
El grup de poesia
Alga, amb seu a Castelldefels, va presentar a l’ACEC els números 64 i 65 de la revista literària que publiquen amb el mateix nom. L’acte, que es va celebrar el passat 1 de juny a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès, va comptar amb la participació d’alguns dels membres de l’entitat i d’alguns protagonistes d’aquests darrers volums, com Pere-Ramon Aguiló, Carmen Borja, Concha García, Antonio García Lorente, Ma Cinta Montagut, Maïs, Tònia Passola, Elvio René, Oriol Sàbat, Jorge Stoysich, Teresa Shaw, Enric Velo i Goya Gutiérrez, directora de la revista que va coordinar l’acte.

En el marc de l’antologia “Poesía del espacio interior”, les pàgines centrals del número 64 estan dedicades a Carmen Borja, Alejandro Duque Amusco, Goya Gutiérrez i Teresa Shaw, mentre que les del número 65 fan referència a Anna Becciú, M. Cinta Montagut, Concha García i Jordi Royo. A més, els dos volums d’Alga inclouen textos poètics i narratius del grup i d’altres poetes convidats, comentaris sobre llibres de poesia i narrativa, així com fotografies de diferents autors. A l’acte de presentació es van llegir alguns d’aquests textos.

Alga número 64.

Alga número 65.


Galería fotogràfica

al sumari
Francesc-Lluís Cardona presenta ‘Avernus’ a l’ACEC


Francesc-Lluís Cardona i Marcelino García(Foto:Carme Esteve)
Francesc-Lluís Cardona, acompanyat de Marcelino García, va presentar el 14 de juny, a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès, el seu útlim llibre
Avernus. Publicat per Promociones y Publicaciones Universitarias, S.A., Avernus és la primera novel·la històrica de Cardona, dedicada a la Guerra Civil española amb una incursió al setge de Numància pels romans.

Francesc-Lluís Cardona i Castro (Barcelona, 1940) és Doctor en Història i Catedràtic d’Institut jubilat. Publicista des de molt jove i becari del C.S.I.C. Les seves primeres obres van ser una Historia Cronológica del Mundo i una Historia Universal. Es va especialitzar després en biografies històriques: Julio César, Cristóbal Colón, La Marquesa de Pompadour, Hitler, Stalin, Mao Zedong, Kafka, Juan XXIII, Kennedy, etc. Va escriure també com a entreteniment un monumental Diccionario de Mitología Universal, Mitología Clásica (Grecia y Roma) y Mitologías de cada uno de los continentes. Entre d’altres obres també ha publicat El Libro de Oro de los celtas (Brontes, Barcelona, 2009) i Mitología de las Constelaciones (Brontes, Barcelona, 2009).


Galería fotogràfica

AGENDA D'ACTIVITATS

  Tronco, invisible, hielo: ¿cómo escribir la naturaleza? 1a. parte, on line 

Dilluns, 8 de juny, 19,00h.
La narrativa verde del futuro. Escribir la naturaleza, 2a. parte, on line 

Dimarts, 9 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Almas, desiertos, islas'' 

Dijous, 11 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''El último flâneur'' 

Dilluns, 15 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Una historia de hacerse mayor'' 

Dimecres, 17 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Dispersión y la confusión en la música de hoy'' 

Dijous, 18 de juny, 19,00h.

Encuentros on line ''Escribir una novela confinado'' 

Divendres, 19 de juny, 19,00h.

ACEC - Canuda, 6, 5è, 
08002 Barcelona
Tel. 93 318 87 48 - Fax 93 302 78 18
secretaria: secretaria@acec-web.org
redacció: redaccio@hydramedia.info