www.acec-web.org
números publicats
hemeroteca
El butlletí de l'ACEC
inici >

< subscriu-te

versión en castellano >
 

núm. 94  /  29/7/2011

 

S

U

M

A

R

I

Diàriament, l'ACEC envia per correu electrònic els Titular(e)s Digital(e)s als associats inscrits, amb l'última informació de l'agenda d'activitats i enllaços a notícies culturals, especialment de temàtica literària, aparegudes als principals mitjans de comunicació nacionals i internacionals.
subscriure-s'hi>


al sumari
Entrevista a Miquel de Palol

Miquel de Palol, president de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya, explica en aquesta entrevista com està afectant la crisi en el funcionament de l'entitat, amb un missatge de tranquil·litat per als socis. I és que, tot i el moment que està patint el sector cultural i les retallades en la recaptació de CEDRO, l'ACEC ha prioritzat els serveis per als associats i ha mantingut les principals activitats culturals.

Palol també parla de la importància de protegir la creació i de la relació entre les lletres i les noves tecnologies, així com de la situació de la Institució de les Lletres Catalanes després de la reacció del sector cultural perquè aquesta entitats no perdi la seva autonomia, tal i com plantejava l'anomenada Llei Òmnibus.

 

al sumari
XIV Premi de Traducció Ángel Crespo

El Premi de Traducció Ángel Crespo, convocat per l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, el Centro Español de Derechos Reprográficos i el Gremi d’Editors de Catalunya, arriba a la seva catorzena edició. El guardó, que ret homenatge a la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo (Ciudad Real, 1926 – Barcelona, 1995), està reconegut com un dels certàmens més prestigiosos del món de la traducció a Espanya per l’alt nivell cada any de les obres candidates.En la convocatòria d'enguany, en ser any senar, pot optar al premi qualsevol traducció al castellà d'una obra literària (d’assaig o de no ficció) publicada, per primera vegada i a Catalunya, entre l'1 de gener de 2009 i el 31 de desembre de 2010. La llengua d'origen de la traducció pot ser qualsevol de les llengües modernes europees, a més del llatí i el grec clàssic. El termini de presentació per a aquesta convocatòria acaba el’1 d’octubre de 2011, i la resolució del jurat es farà pública durant l’última setmana del mes de novembre del 2011.

La dotació del XIV Premi de Traducció Ángel Crespo enguany és de 6.000 euros i no de 12.000, com en els anys anteriors, ja que les entitats convocants han reduït els seus ingressos a causa del moment de crisi econòmica del país i, concretament, del sector reprogràfic. Tot i així, s’ha fet un esforç per a seguir convocant aquest premi, un dels més importants en l’àmbit de la traducció.

L’any 2010, Monika Zgustová va ser la guanyadora del Premi Ángel Crespo, per la traducció del txec de l’obra Las aventuras del buen soldado Švejk, de Jaroslav Hašek (Galaxia Gutenberg/Círculo de Lectores, 2008).

Consulteu les bases.


al sumari
Beques per a l’Escola d’Escriptura


Cartell dels cursos 2011-12(Foto:Escola d'Escriptura)
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya sorteja un any més entre els seus associats 180 hores becades per als cursos 2011-2012 de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Es pot optar a un sol curs de tots els que s’imparteixen, tant presencial com virtual.

Els socis poden trametre les seves sol·licituds del 18 de juliol al 18 de setembre de 2011 per correu electrònic (
info@acec.cat) o per correu postal (C/ Canuda, 6 - 5è. 08002 Barcelona). El sorteig de les beques, patrocinades per CEDRO, es farà el 19 de setembre, a les 19.45 hores, a la seu de l’ACEC, i és imprescindible que els participants hi assisteixin, ja que es matricularan aquell mateix dia a l’Escola d’Escriptura.

Per tal de poder fer arribar les beques al màxim de socis, enguany no s'acceptaran sol·licituds d'aquells associats que ja n’hagin obtingut una en convocatòries anteriors. Es pot trobar tota la informació dels cursos al web de l’Escola d’Escriptura.

al sumari
La ILC convoca els ajuts per a la traducció d’obres literàries


La
Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha obert la convocatòria de subvencions, dotada amb 52.414 euros, per a la traducció al català d’obres literàries en altres llengües. Al mateix temps, també ha obert la convocatòria d’ajuts, dotada amb 2.000 euros, per a la traducció a l’occità d’obres literàries en català. En ambdós casos, el termini per presentar les sol·licituds finalitza el proper 5 d’agost.

al sumari
‘El Quinzenal’ de l’ACEC marxa de vacances

El Quinzenal, el butlletí electrònic de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC), tornarà el proper 9 de setembre, després de les vacances d’agost, per a seguir informant als socis sobre les diferents activitats que l’ACEC organitza en la seva programació cultural, així com de les notcícies del sector. Durant el mes d’agost tampoc hi haurà el servei de titulars digitals de premsa, que els associats tornaran a rebre a partir de l’1 de septembre.

AGENDA D'ACTIVITATS

  Tronco, invisible, hielo: ¿cómo escribir la naturaleza? 1a. parte, on line 

Dilluns, 8 de juny, 19,00h.
La narrativa verde del futuro. Escribir la naturaleza, 2a. parte, on line 

Dimarts, 9 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Almas, desiertos, islas'' 

Dijous, 11 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''El último flâneur'' 

Dilluns, 15 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Una historia de hacerse mayor'' 

Dimecres, 17 de juny, 19,00h.
Encuentros on line ''Dispersión y la confusión en la música de hoy'' 

Dijous, 18 de juny, 19,00h.

Encuentros on line ''Escribir una novela confinado'' 

Divendres, 19 de juny, 19,00h.

ACEC - Canuda, 6, 5è, 
08002 Barcelona
Tel. 93 318 87 48 - Fax 93 302 78 18
secretaria: secretaria@acec-web.org
redacció: redaccio@hydramedia.info