Català - Castellano
DARSE DE ALTA
La Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac ja té a punt el Festival Poesia i + que se celebrarà del 5 al 15 de juliol
Noticia anterior
Noticia siguiente
La Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac ja té a punt el Festival Poesia i + que se celebrarà del 5 al 15 de juliol
ACEC  4/7/2018



L a Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac ja té a punt una nova edició del festival Poesia i + que se celebrarà del 5 al 15 de juliol, majoritàriament a la seu de l’entitat, però també en diferents pobles del Maresme. “Volem reivindicar més que mai la força de la paraula i de la poesia. Perquè sí, perquè, en moments d’imatges repetitives, de bombolles informatives i de veritats alternatives, dir el nom de cada cosa i viure el silenci davant del mar, enllaçar frases i horitzons pot ser la millor arma, la més inofensiva i la més transformadora”, asseguren els responsables d’un festival que “vol ser pròxim, acollidor i estimulant i que es vol definir com a lloc d’encreuaments i d’experiències sorprenent”.


Programa

El festival l’obriran, el 5 de juliol a Canet de Mar, Jordi Oriol i Carles Pedragosa amb L’empestat ‘en sec’, poema infinit que interpreten al voltant, al damunt i sota un piano. La nit la completaran l’escriptora i periodista Míriam Cano i la cantant, compositora i pianista Maria Coma, cadascuna amb un recital de la seva obra.


L’endemà, dia 6, a la Fundació Palau serà el torn dels poetes Biel Mesquida i Vicenç Altaió i, sobretot, del pintor Miquel Barceló i del cantant Pascal Comelade. Barceló i Comelade presentaran l’espectacle La imatge fantasma, en què el pintor crearà amb aigua i altres eines una obra que acabarà desapareixent, acompanyat de la música del nord-català i els seus còmplices.


El dissabte 7, a Can Caralt, a Sant Andreu de Llavaneres, Anna Maluquer, en català, i Sabine Dufrenoy, en francès, recitaran Teoria dels colors de Palau i Fabre, amb un muntatge audiovisual creat per Lis Costa i Josep M. Jordana. Més tard, el poeta Peru Saizprez recitarà els seus textos. Tancaran la vetllada els osonencs Germà Aire.


L’endemà, dia 8, al pou de glaç de Canyamars, el poeta mallorquí Jaume C. Pons, presentarà els poemes que ha recollit en el seu nou llibre Era i Xarim Arestè tocarà els temes del seu disc Polinèsies.


El dimarts dia 10, a les vinyes de la vall de Rials, els protagonistes seran la poetessa Silvie Rothkovic i el clarinetista Miquel Àngel Martín. L’endemà, al Teatre Principal d’Arenys, actuarà la pianista i compositora Clara Peya.


Mataró rebrà el festival el dia 12 a Ca l’Arenas, amb el recital Vull les olives, amb Dolo Beltrán i Anna Carné, l’actuació del cantant mallorquí Miquel Serra i l’espectacle Palau 6, basat en la poesia de Josep Palau i Fabre.


El 13, el festival tornarà a la Fundació Palau, amb la inauguració de l’exposició Generació Horiginal de Marta Huertas i Dídac Rocher. Tot seguit Maria Sevilla i Joan Martínez presentaran ://about:blank, espectacle de música electrònica i poesia. Ovidi 4 tancaran el dia amb un recital al parc de Can Muntanyà.


El dissabte14, també a Caldes, hi haurà la presentació del vídeo d’homenatge a Antoni Artigues, prèvia dels recitals de David Castillo i Maria Cabrera i de la Nit de Poetes amb Dolors Miquel, Albert Roig i Blancallum Vidal. Enric Montefusco tancarà la vetllada amb Solo show


El festival es tancarà, el dia 15 a la Fundació Palau, amb l’activitat familiar El concert de les paraules, amb Josep Pedrals i Gerard Valverde, el videorecital Aquí estoy amb Míriam Reyes i una nit de pop metafísic, al parc de Can Muntanyà, amb Ferran Palau, el Petit de Cal Eril i el discjòquei Diego Armando.




Artículos relacionados :

Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat