Català - Castellano
DARSE DE ALTA
Tiana viurà del 17 al 18 de gener la vuitena edició del Festival de novel·la negra catalana
Noticia anterior
Noticia siguiente
Tiana viurà del 17 al 18 de gener la vuitena edició del Festival de novel·la negra catalana
ACEC  15/1/2020



Cap de setmana dedicat a la novel·la negra en català a Tiana amb força novetats i amb nova comissària.


 

Anna Maria Villalonga agafa el relleu de Sebastià Bennassar amb l’objectiu de mantenir l’essència d’un festival i de referència de la literatura negra en català. Per Villalonga “Tiana Negra és com casa meva. Per tant, trobar-me ara amb el desafiament de ferme’n càrrec representa molt per a mi. Només espero estar a l’alçada, perquè en Sebastià Bennasar ha deixat el llistó molt alt.

 

Sobre el festival, Anna Maria Villalonga destaca que  “El Tiana Negra és pioner. Va representar i representa un punt d’inflexió claríssim. És el festival més antic en actiu, a banda de la BCNegra, i el primer que s’ocupa exclusivament de la literatura negra en llengua catalana. Un festival que va trencar motlles en un moment que feia moltíssima falta i que sempre s’ha construït amb la voluntat de reivindicar la nostra cultura.“

 

Entre les grans novetats d’aquest any hi ha un espai dedicat a la poesia negra, ,a través de dues activitats: dos tallers sobre el gènere que el poeta Martí Noy farà a la Biblioteca de Can Baratau durant els dies previs al festival i on s’animarà els participants a escriure. A l’activitat Sabeu que també es pot fer poesia negra? Irene Solanich i Marta Pérez Sierra ens parlaran de la seva activitat com a poetes de la negror. Per acabar, comptarem amb la lectura d’alguns dels poemes creats al taller de poesia.

 

Les novetats editorials de novel·la negra en català hi seran presents a través de es taules temàtiques de Cinc negres i un saxo, Matar a quatre mans, Quatre plomes criminals i Negrotes i negrots.  Autors com Marc Moreno, Lluis Llort, Tuli Marquez, Teresa Solana, Andreu Martín, Albert Gassull, Sebastià Bennasar, Damià del Clot, Àlex Martín Escrivà, Pau Vidal i Susana Hernández hi formaran part dels actes del Tiana Negra.

 

Aquest també serà un festival d’homenatges, el primer dedicat a la figura d’Isabel-Clara Simó i que inaugurarà el festival amb la projecció d’una entrevista amb l’autora, una taula rodona sobre la seva obra amb Cristina Dalfó la filla d’Isabel-Clara Simó, Margarida Aritzeta i Àlex Martín, i una lectura molt especial a càrrec també de la seva filla.



L’altre gran homenatge del Tiana Negra 2020 serà estarà adreçat a Andrea Camilleri i tancarà el festival amb un espectacle pirotècnic a càrrec del traductor Pau Vidal. El gruix de les activitats es duran a terme a la Sala Albéniz del Casal de Tiana durant el 17 i 18 de gener del 2020.





Artículos relacionados :

    No hay artículos relacionados
Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat