Català - Castellano
DARSE DE ALTA
Dos dels màxims responsables i coordinadors dels editors catalans valoren la crisi
Noticia anterior
Noticia siguiente
Dos dels màxims responsables i coordinadors dels editors catalans valoren la crisi
ACEC  25/5/2020



Patrici Tixis és direc­tor de comu­ni­cació del Grup Pla­neta i pre­si­dent del Gremi d’Edi­tors de Cata­lu­nya i de la Cam­bra del Lli­bre, així com mem­bre de la junta de CEDRO.


Quan li pre­gun­tem quina con­seqüència posi­tiva podem extreure de la crisi aporta opti­misme: “D’aquesta crisi en podem extreure con­seqüències posi­ti­ves per al lli­bre. Hem vist que la lec­tura ha estat una de les acti­vi­tats de referència durant el con­fi­na­ment. Hem com­pro­vat que el lli­bre en paper és el gran pre­fe­rit dels lec­tors, hem com­pro­vat que l’actual sis­tema de cre­ació de valor de la indústria edi­to­rial és l’ade­quat i té futur i que les lli­bre­ries segui­ran tenint un paper impor­tant per con­nec­tar amb els lec­tors.



” Montse Ayats, direc­tora de l’edi­to­rial viga­tana Eumo i pre­si­denta de l’Asso­ci­ació d’Edi­tors en Llen­gua Cata­lana, ens diu:  “La veri­tat és que amb tants morts i amb el pano­rama econòmic i social que ens espera, costa de tro­bar ele­ments posi­tius. El que és evi­dent és que la pandèmia i l’atu­rada de l’acti­vi­tat quo­ti­di­ana ens han obli­gat a pen­sar i a refle­xi­o­nar sobre la nos­tra feina. Per exem­ple, el fet que no hàgim pogut incor­po­rar nove­tats al mer­cat ha fet que els edi­tors paréssim molta més atenció en els nos­tres fons i en la neces­si­tat de tre­ba­llar-los i valo­rar-los. L’atu­rada gene­ral en tots els àmbits excepte en el comerç en línia també ha estat una invi­tació urgent a tre­ba­llar les pos­si­bi­li­tats que ens ofe­reix aquest sis­tema: per crear comu­ni­tats, per com­par­tir conei­xe­ments i per ven­dre (no em sé ima­gi­nar una lli­bre­ria que el 2021 no tin­gui resolt el sis­tema de venda en línia).


” Tixis asse­nyala: “La pri­mera de les con­seqüències posi­ti­ves ha estat que la lec­tura ha for­mat part de les tres pri­me­res acti­vi­tats que més han con­tribuït a pas­sar el con­fi­na­ment, després de mirar la tele­visió i par­lar per telèfon, que eren les dues pri­me­res. Les con­sul­to­res ens infor­men que el lli­bre s’ha con­ver­tit en un com­pany de viatge extra­or­di­nari en un moment en què hem hagut d’atu­rar com­ple­ta­ment la nos­tra acti­vi­tat diària.” I con­clou: “Crec que val­dria la pena que totes les ins­ti­tu­ci­ons enten­gues­sin que cal pre­ser­var aquest patri­moni cul­tu­ral que hem anat cons­truint al llarg dels dar­rers 500 anys a Cata­lu­nya a l’entorn del món del lli­bre i llui­tar fer­ma­ment con­tra la pira­te­ria.”



David Castillo
Punt/Avui




Artículos relacionados :

    No hay artículos relacionados
Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat