Català - Castellano
DARSE DE ALTA
Diálogos on line: Xavier Soler: 'Som en un estat de benestar imaginari''.
Noticia anterior
Noticia siguiente
Diálogos on line: Xavier Soler: 'Som en un estat de benestar imaginari''.
ACEC  19/3/2021



D ía  8 de abril a las 19,00 horas
Diálogos on line: Xavier Soler
 'Som en un estat de benestar imaginari''. 

David Castillo dialogarà amb Xavier Soler (geòleg i arquitecte naval). Autor del llibre Ara o mai (Angle edi­to­rial), un assaig que posa en alerta la des­trucció dels equi­li­bris ecològics del pla­neta i les pos­si­bles alter­na­ti­ves amb el subtítol Enten­dre el teu pla­neta i la urgència d’actuar

YouTube Canal ACEC  -  Facebook @ACECatalunya - Instagram @acec_escriptors

Ara o mai. Hem dentendre el planeta per sumar-nos a la revolució de Ara o mai. La Terra té una història, que hauríem de conèixer, duns 4.500 milions danys. Els humans només fa uns 200.000 anys que vam aparèixer, però hi tenim una relació apassionant i transformadora. Tot això és el que sexplica de manera senzilla alhora que revolucionària en aquest llibre. Expert en geologia i medi ambient, Xavier Soler resumeix els milions danys devolució del nostre planeta, dibuixa el repte climàtic a què ens enfrontem i es fa ressò del crit dalerta de la ciència: Ara o mai. En els darrers cinquanta anys hem alterat greument els fràgils equilibris ecològics del planeta i, per revertir aquests canvis, caldrà pensar i actuar globalment, transformar de manera responsable els sistemes econòmics i assumir noves formes de vida per a la humanitat. I fer-ho està a les nostres mans. Es tracta, ni més ni menys, que de seguir habitant aquest planeta en unes condicions humanes dignes de ser viscudes.

Xavier Soler (Vilanova i la Geltrú 1945). Doctorado en Geología y Máster en Hidrogeología, ha ejercido durante más de treinta años como profesor de Geodinámica Externa en la Universidad Autónoma de Barcelona. Diplomado en Arquitectura Naval por el Instituto de Tecnología Marina de Stamford (USA), es mucho más conocido, nacional e internacionalmente, por sus proyectos de embarcaciones deportivas y profesionales, terreno en el que probablemente sea el diseñador naval español más prolífico y por cuya labor ha obtenido diversas distinciones. Autor de trabajos de investigación sobre geomorfología, hidrología y climatología, ha publicado también numerosos artículos de divulgación técnica y científica, varios libros de diseño y construcción naval y diversos artículos periodísticos. Defensor acérrimo de un cambio de modelo económico y energético, declara haber tenido dos maestros: el científico James Lovelock, autor de la teoría de Gaia, y el pensador Edgard Morin, que ha sido su maestro de vida. En la actualidad ejerce de profesor en plan de meritaje de la UAB y de escritor independiente. Como suele declarar a menudo, ha gozado de muchas pequeñas patrias bajo ninguna bandera y nunca se ha sentido víctima de ningún sistema, ni superviviente de ninguna nostalgia.

Organiza ACEC con el patrocinio de CEDRO










Artículos relacionados :

    No hay artículos relacionados
Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat