Català - Castellano
DARSE DE ALTA
Presentació dels llibres ''Poemes amb ous ferrats''. de Juan López Carrillo i ''La Negreta i altres veus emmudides'', de Jordi Fernando Aloy
Noticia anterior
Noticia siguiente
Presentació dels llibres ''Poemes amb ous ferrats''. de Juan López Carrillo i ''La Negreta i altres veus emmudides'', de Jordi Fernando Aloy
ACEC  23/11/2021



D ia 3 de desembe a les 19,00 hores
Presentació dels llibres

Poemes amb ous ferrats. de Juan López Carrillo

La Negreta i altres veus emmudides, de Jordi Fernando Aloy

Biblioteca Xavier Amorós, carrer de l'escorxador, 1 Reus

Amb Poemes amb ous ferrats Juan López-Carrillo ens transporta a un univers poètic on regna la ironia, l'humor ara fi ara descarnat, el sarcasme i el sexe, que pot anar des de la subtilitat més tendra al hardcore més decidit. Els companys del ram de la poesia també són objecte i objectiu dels poemes de López-Carrillo en un exercici sa de riure's de si mateix i del món de capelletes de l'ambient literari, amb les picades d'ullet a la persecució de subvencions, la insuportabilitat d'un cert funcionariat o les misèries pròpies de la societat actual, producte de l'artifici tecnològic. El volum conté un total de 69 poemes (ens neguem a creure que és casualitat) on es percep la voluntat satírica de l'autor i on s'insisteix en la recomanació de llegir o recitar els poemes amb un bon escocès a la mà que no subjecti el llibre.

Juan López-Carrillo (L’Ampolla, 1960), poeta i narrador. Resideix a Reus des de l’any 1964. Ha treballat en diversos oficis: l’hostaleria, la construcció, les petroquímiques tarragonines i l’administració pública. És autor de diversos llibres de poemes: Los muertos no van al cine, 69/modelo para amar (fonamentalment de poesia visual), Poemax (El Big Bang) i Los años vencidos. Ha participat en diverses antologies i llibres en col·laboració: #RelatosEnredados, L’amistat de la memòria, Palabras para Ashraf, Libro libre, La poesia de Gerard Vergés, El origen del mundo, Los versos satíricos, 11 poetes a la vaqueria 1999, etc.

------


 La Negreta i altres veus emmudides. Jordi Fernando ens obsequia amb aquests relats històrics, amb una prosa àgil i entenedora, la vida i l’obra d’unes dones que en el seu àmbit d’acció no abdicaren del seu compromís social. Heroïnes anònimes.Són set dones perdudes en el silenci de la Història. L’esposa d’un criat que va alçar-se contra la injustícia, una remeiera dedicada a la salut del poble, una mestra que va desbrossar els camins del feminisme, una impressora que va eixamplar la nostra cultura, una llibertària que va suportar la repressió del poder més reaccionari, una brodadora que va lluitar contra l’anonimat del seu art i una compositora que va crear cançons que han travessat els segles.  Aquests relats de ficció volen ser petites novel·les històriques que reivindiquin i acostin aquestes set dones al nostre imaginari, tan ple de personatges buits comparats amb elles.


Jordi Fernando Aloy  impressor i editor d’ofici, i llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Va treballar quinze anys com a responsable d’edicions de l’Ajuntament de Barcelona i, des de l’any 2000, codirigeix amb Maria Dolors Sàrries l’editorial Meteora. Com a autor, ha publicat el llibre de relats L’home de les cadires i l’assaig historicoartístic La Casa de la Ciutat, un itinerari… Ha traduït al català obres de Virginia Woolf, Ray Bradbury, Joan Aiken, Hugh Scott, Katherine, Anne Porter i David H. Rosenthal, a més de multitud de pel·lícules i sèries per a Televisió de Catalunya.





Artículos relacionados :

    No hay artículos relacionados
Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat