Català - Castellano
DARSE DE ALTA
Els joves descobreixen els oficis del llibre
Noticia anterior
Noticia siguiente
Els joves descobreixen els oficis del llibre
ACEC  22/5/2023



L ’esdeveniment tindrà lloc el 26 de maig a la biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona

Enllaçar l’interès dels joves amb afinitat per la literatura amb les oportunitats laborals que ofereix el sector del llibre. Amb aquesta voluntat, Tramoia Cultura ha impulsat la jornada professional Els oficis del llibre, que se celebrarà el divendres 26 de maig a la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez de Barcelona i que vol acostar el talent jove a un món laboral que sovint els queda lluny.

L’esdeveniment comptarà amb professionals de tots els àmbits del sector, des d’escriptores fins a traductors, passant per editores, llibreteres i gestors culturals. Hi participaran amb la voluntat d’orientar, a través de la seva pròpia trajectòria i experiència personals, a aquells joves que estiguin interessats en incorporar-s’hi i en desenvolupar-s’hi professionalment. 

Els participants a la jornada podran conèixer els passos que cal seguir fins a publicar un llibre, les opcions per especialitzar-se dins del món literari amb Màsters i Postgraus, com treballen els periodistes culturals per a què els continguts culturals tinguin repercussió comunicativa i també què és necessari per posar en marxa i mantenir una llibreria. I ho podran fer a través de diversos formats, que aniran des de la taula rodona, fins a la possibilitat de fer un cafè en petit comitè amb alguns dels protagonistes del món literari català. També hi haurà un espai per a pitching de projectes literaris en què els inscrits a la jornada podran gaudir de l’assessorament dels professionals del gremi per a qualsevol iniciativa relacionada amb el sector que tinguin.


L’esdeveniment comptarà amb la presència de les integrants del podcast Gent de Merda, d’escriptors com Sebastià Portell o Martí Sales, d’editores com Eugènia Broggi, de periodistes com ara Anna Guitart i de llibreteres com Carlota Freixenet, entre d’altres. També hi haurà un dinar gratuït per a tots els participants a la jornada. La inscripció a l’esdeveniment tampoc tindrà cap cost.

Els oficis del llibre connecta directament amb la tasca que ha realitzat durant els últims cinc anys el projecte Lectures en Ruta, una experiència d’immersió literària dissenyada per connectar joves lectors amb alguns dels protagonistes del món literari català i el seu territori. A la vegada, també adreça una mancança tradicional: la falta de jornades professionals i de contacte entre estudiants i el món professional en el camp de les humanitats. És per això que Tramoia ha volgut crear aquest nou punt de trobada, amb la voluntat que pugui servir com a pont d’entrada al món laboral per al talent jove i interessat en la literatura.
Pots consultar tota la informació de la jornada en aquest enllaç.




Artículos relacionados :

    No hay artículos relacionados
Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat