Dijous, 28 de març de 2024



Castellano  


França, Alemanya i Itàlia es mobilitzen en favor dels drets d'autor
Cedro29/4/2015



(Foto:sd)
 

França i Alemanya han signat una declaració conjunta en defensa dels drets d'autor. Així ho han escenificat en un acte, que va tenir lloc el 31 de març, la Ministra de Cultura francesa, Fleur Pellerin, i el Ministre de Justícia alemany, Heiko Maas. Els dos països estan disposats a defensar davant les autoritats i socis europeus una posició comuna en aquesta matèria.

Aquesta declaració es produeix amb prou feines poc després de l'informe realitzat per l'eurodiputada del Partit Pirata, Julia Reda, a petició del Parlament Europeu, i que va provocar certa controvèrsia entorn del dret d'autor i com aquest deu aplicar-se.

Així, tant França com Alemanya es comprometen a dur a terme relacions «fructíferes» i un diàleg regular sobretot el relacionat amb el dret d'autor. Els dos ministres emfatitzen particularment que els drets d'autor han de ser promoguts com la base de l'activitat creativa i ha d'exercir un paper clau en el foment de la diversitat cultural, la creativitat i la innovació.

Per això, a la declaració es detallen vuit principis que es portaran a debat a Europa. El primer, la remuneració dels creadors, seguit de la necessitat de tenir en compte els models de negoci de les indústries culturals i creatives, la importància de les quals és fonamental per a l'economia europea o l'accés a les obres mitjançant l'aprofitament dels recursos digitals, entre altres assumptes.

Itàlia, l'últim a unir-se
Després de la declaració conjunta de París i Berlín, Itàlia també ha decidit unir-se i apostar per una defensa conjunta en pro dels drets d'autor a Europa. D'aquesta forma, el passat 17 d'abril, Fleur Pellerin, i el seu homòleg italià, Dario Franceschini, van acordar una estratègia per defensar al debat europeu actual la «visió ambiciosa» que tenen per a la cultura i els drets d'autor davant els desafiaments del món digital.

A més, tots dos ministres van sostenir «el paper fonamental» d'aquests drets d'autor «en el suport a la diversitat cultura, a la creació artística i a la llibertat d'expressió». Segons el parer de tots dos, «la cultura té un paper determinant en l'afirmació d'una veritable identitat europea de valors que pot contribuir a la defensa dels principis de llibertat, de respecte mutu i de no discriminació, així com a la transmissió d'aquests mateixos valors a les noves generacions».



   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2