Dilluns, 5 de juny de 2023Castellano  


El Govern retalla gairebé un 59 per cent la compensació per còpia privada per al sector editorial
CEDRO27/11/2014(Foto:shutterstock)
 

El passat 20 de novembre el BOE va publicar l'Ordre Ministerial que fixa la quantitat a compensar als sectors del llibre, la música i el cinema per la còpia privada de 2013. L'Executiu ha establert aquesta quantia en 5 milions d'euros, dels quals 1,27 corresponen als autors i editors representats per CEDRO. Aquesta xifra suposa un 58,85 per cent menys que el rebut en 2012.

El Govern va fer pública, a través de la seva publicació en el BOE el passat 20 de novembre, la quantia de la compensació equitativa per còpia privada corresponent a l'exercici de 2013 i la seva distribució corresponent entre el sector del llibre, la música i el vídeo. El Govern ha destinat a aquesta fi cinc milions, un 42,10 per cent menys que en 2012.

Al sector del llibre li correspon un 28,989 per cent de la quantitat total, la qual cosa suposa que els autors i editors representats per CEDRO rebran 1,27 milions d'euros, és a dir, 1,81 milions d'euros menys que en l'exercici anterior, que traduït en percentatge suposa un 58,85 menys.

Fins a desembre de 2011, aquesta compensació era abonada per les empreses fabricadores i importadores dels dispositius que permeten la reproducció privada d'obres protegides, com ocorre als països de la Unió Europea les legislacions de la qual preveuen aquest límit al dret d'autor. No obstant això, aquest Govern va decidir eximir del pagament a aquestes empreses i que la compensació fos sufragada per l'Estat a través dels pressupostos generals.

CEDRO estudia la possibilitat de recórrer aquesta Ordre Ministerial, com ja ho va fer amb la qual regulava la quantia de 2012. A més, la nostra Entitat va denunciar en 2012, davant la Unió Europea, la regulació espanyola en matèria de còpia privada per no ajustar-se al que es disposa a les directives i jurisprudència corresponent.

El sistema de còpia privada espanyol també ha estat qüestionat pel Tribunal Suprem, i a la fi del passat mes de setembre va plantejar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea dues qüestions sobre aquest sistema. Primera, si s'ajusta a la normativa europea que aquesta compensació sigui abonada a través de Pressupostos Generals de l'Estat, i segon, si és adequat vincular aquesta remuneració a la capacitat pressupostària del moment.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2