Dissabte, 3 de juny de 2023Castellano  


Cosmopoética, Còrdova, del 28 de setembre al 9 d'octubre
acec5/10/2015(Foto:cp)
 

“Tot és poesia menys la poesia”. Amb aquesta cita de Nicanor Parra com a lema, se celebrarà a Còrdova la dotzena edició del festival internacional Cosmopoética, del 28 de setembre al 9 d'octubre. Un esdeveniment en el qual tornaran a tenir cabuda disciplines molt diverses, per testificar la presència de la poesia en altres manifestacions creatives. Una reunió de poetes que també inclourà a els qui practiquen altres gèneres literaris i artístics, demostrant que, com suggeria el Premi Cervantes xilè, també és poesia el que no ho és. Un esdeveniment que converteix a la ciutat, durant gairebé dues setmanes, en una festa de la poesia obstinada a acudir a la trobada dels lectors, en els formats més variats.

En aquesta ocasió, l'esdeveniment tindrà lloc des del 28 de setembre fins al 9 d'octubre i en ell participarà fins a un total de 60 autors, reconeguts poetes però també aquells altres que intenten obrir-se un buit en aquest món. Encapçala la llista de poetes internacionals David Foenkinos (França), la seva l'última novel.la  Charlotte ha estat un dels últims esdeveniments literaris d'Europa.

En representació dels Estats Units acudeix Tao Lin, considerat punta de llança de la Alt-Lit, una generació d'autors que basen la seva escriptura o les seves temàtiques en internet i les xarxes socials. No faltarà a la cita el portuguès Gonçalo M. Tavares, a qui José Saramago va assenyalar com a futur Premi Nobel de Literatura

Un total de 15 nacionalitats de quatre continents estaran representades en un dels festivals internacionals de la poesia més importants. Acudiran a la cita poetes que representen a literatures tan poc difoses com les de Xipre, l'Iraq, Iran o el Marroc.

No obstant això, Cosmopoética no s'entendria sense la participació de poetes espanyols. Així, cal destacar la presència d'autors amb una trajectòria consolidada, com la de José Carlos Llop, Marta Sanz i Andrés Barba, però també autors novells com Constantino Molina i Sara Torres.

La novetat aquest any estreba en la inauguració d'aquest esdeveniment, perquè en la jornada inaugural, que tindrà lloc el dissabte 3 d'octubre, s'ha optat per substituir la lectura individual d'un autor per diverses activitats en les quals es mostra la poesia en totes les seves formes. Aquest primer dia de Cosmopoética es podria definir com una "jornada de portes obertes a la ciutadania" amb actes que estaran centrats en la interacció amb el públic, a través de l'activitat Poetes a sou. El moment àlgid del dia vindrà amb la trobada entre Alice Oswald i Clara Janés, Premi Nacional de Traducció, que acompanyarà a la cèlebre poeta britànica en aquesta lectura inaugural.

Programa   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2