Dissabte, 3 de juny de 2023Castellano  


L’ACEC dóna una còpia de l’Arxiu Audiovisual de Poetes a l’Ateneu Barcelonès
2/3/2009


L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) va signar, el passat 23 de febrer, un acord amb l’Ateneu Barcelonès mitjançant el qual dóna una còpia del seu Arxiu Audiovisual de Poetes a aquesta entitat. Com a contraprestació amistosa, els associats de l’ACEC tindran un tracte preferencial per a poder consultar en sala el fons bibliogràfic de l’Ateneu, tot i que no en siguin socis.

L'Arxiu Audiovisual de Poetes és una iniciativa de l’ACEC, patrocinada pel Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), que té com a finalitat la conservació de la memòria històrica de la poesia contemporània, mitjançant l'enregistrament de lectures de poesia a càrrec dels mateixos autors seleccionats, tant en llengua catalana com en castellà. El projecte fou iniciat el 1990, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), i, tot i que en un principi es va concebre com una aportació documental per al futur, en pocs anys va adquirir un prestigi tan notable, que s’ha convertit en un punt de referència obligada. La col·lecció consta actualment de més de setanta enregistraments.

Les gravacions estan disponibles per a la consulta, però no per al préstec domiciliari, i en cap cas amb el dret de còpia pública ni privada, a la Biblioteca Nacional de Catalunya (Barcelona), a la Residencia de Estudiantes (Madrid), a la seu de l’ACEC i, a partir d’ara, a la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2