Dilluns, 5 de juny de 2023Castellano  


Vila-Matas guanya el Premi Jean Carrière amb ‘Dublinesca’
13/12/2010(Foto:)
 
L’escriptor barceloní Enrique Vila-Matas, soci de l’ACEC, ha estat guardonat amb el Premi Jean Carrière per la seva obra Dublinesca. El guardó, dotat amb 10.000 euros i atorgat per l’Association des Amis de Jean Carrière, reconeix una obra que “celebri l’herència literària i cultural del sud d’Europa i del Mediterrani”.

A Dublinesca, Vila-Matas narra la història de Samuel Riba, un editor literari que un dia té un somni premonitori que l’indica clarament que el sentit de la seva vida passa per Dublín. Llavors, convenç uns amics per a anar a la ciutat i recórrer junts el cor mateix de l’Ulises de James Joyce.

Vila-Matas (Barcelona, 1948) va treballar com a crític de cine a revistes com Fotogramas, Bocaccio i Destino. És autor, entre altres obres, d’Historia abreviada de la literatura portátil, El viaje vertical, París no se acaba nunca, Doctor Pasavento, Exploradores del abismo i Dietario voluble. Ha obtingut el premi Ciutat de Barcelona (2001), el Premi Herralde (2003), el Nacional de la Crítica (2003) i el premi de la Real Academia Española (2006), entre molts d’altres.

Llegiu la informació a Midi Libre.com


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2