Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


Carme Riera, guardonada als premis Terenci Moix
8/10/2013(Foto: Fotogramas)
 

L’escriptora i sòcia de l’ACEC Carme Riera ha estat una de les guardonades en la gala dels Premis Internacionals Terenci Moix de Literatura, Cinematografia i Músiques & Escenes per la seva obra Temps d’innocència, publicada per Edicions 62 en català i per Alfaguara en castellà. Riera ja va guanyar fa uns mesos el Premi José Luis Giménez-Frontín de l’ACEC per la seva trajectòria literària.

Junt amb l’escriptora mallorquina, els altres premiats d’àmbit literari han estat l’assagista alemany Philipp Blom –per Gente sospechosa (Anagrama)–, el novel·lista anglès Julian Barnes –en reconeixement a la seva trajectòria literària– i l’articulista nord-americà Jon Lee Anderson –pels seus reportatges a la revista The New Yorker–. Els altres premiats en aquesta edició del certamen han estat el cantautor Raimon, el director teatral Lluís Pasqual, l’escenògraf Lluís Amat, el director de cinema Juan Antonio Bayona, l’actiu Maribel Verdú i els actors Lluís Homar i Eduard Fernández. 

La presidenta dels Premis Internacionals Terenci Moix, la germana de l’homenatjat i també escriptora Anna Maria Moix, ha mostrat la seva satisfacció per la llista de guardonats, si bé ha lamentat “les retallades en cultura” i ha atribuït a un “miracle econòmic o religiós” que aquesta gala pugui arribar l’any que ve a la seva desena edició. En aquests últims quatre anys, el certamen ha patit un 65% de reducció de la subvenció pública, i els seus organitzadors han admès que tenen dificultats per trobar patrocinadors privats.

Més enllà de temes econòmics, Moix ha subratllat que a l’hora d’escollir els premiats “s’ha tingut especialment en compte la personalitat d’en Terenci: els seus vincles personals, ideològics i estètics” amb els artistes i les seves obres. A més, “s’ha valorat l’elenc d’activitats i gustos de l’escriptor”, com per exemple el seu vessant periodístic, que s’ha materialitzat amb el Premi Crònica, que pretén “reforçar el gènere abans que s’extingeixi”.

Comentari d'Albert Tugues sobre els premis Terenci Moix 2013   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2