Dimarts, 27 de setembre de 2022Castellano  


El pintor Jordi Pagès presenta una exposició d'homenatge a J. V. Foix
18/10/2013(Foto: Bonart)
 

El polifacètic artista Jordi Pagès ha inaugurat a la llibreria A peu de pàgina, a Sarrià, la seva exposició Jordi Pagès collage(s): Les irreals omegues, basada en el llibre de poemes que J. V. Foix va publicar el 1949 amb el mateix nom. La mostra, que estarà oberta fins al dijous 31 d’octubre, s’ha presentat amb un acte públic en el qual el poeta Vicenç Altaió ha llegit alguns poemes seus i altres del destacat poeta, periodista i assagista català.

Les pintures de Jordi Pagès són un referent de versatilitat (acrílics, pastells, llapis, guixos, olis...) i passió per la literatura. De fet, aquesta no és la primera vegada que l’artista de Granollers dedica els seus treballs pictòrics a algun escriptor del país. Abans ja ho havia fet amb Gabriel Ferrater, Joan Vinyoli, Jacint Verdaguer o Enric Casasses. És per això que les seves obres ja s’han exposat en llibreries com l'Altell, a Banyoles, o la Vitel·la, a l’Escala. A la llibreria A peu de pàgina també hi havia exposat en una altra ocasió.

Però les inquietuds de Jordi Pagès traspassen la pintura. Ha fet un curtmetratge en blanc i negre, Time present and time past, basat en el poema Four quartets de T. S. Elliot. I també ha participat en el rodatge de la pel·lícula Història de la meva mort, del transgressor cineasta Albert Serra. Les seves pintures i collages s’han exposat, més enllà del seu Granollers natal, a ciutats com Sant Cugat del Vallès, Verdú, Cadaqués, Ceret o Belfast.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2