Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


Joan-Ignasi Ortuño torna a recollir en un llibre els seus escrits de Facebook ''Pienso, luego insisto’',
JI Ortuño20/10/2014(Foto:JIO)
 

El Col.legi de Periodistes de Catalunya fou l’escenari escollit pel periodista i escriptor Joan-Ignasi Ortuño, membre de l’Associació Col.legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC), per presentar el seu darrer llibre ‘Pienso, luego insisto’. Es tracta del recull dels escrits que, diàriament, i sota el subtítol genèric de ‘Diario de un Nuáfrago de Facebook,’ l’autor ha llençat als ‘mars’ de FB aquest darrer any.

El fotoperiodista Juan Valgañón Rai Ferrer (Onomatopeya), escriptor, periodista, dibuixant i historiador van fer la presentació.  Pienso, luego insisto’ és un llibre il.lustrar amb dibuixos del propi autor, sota el pseudònim de Job (els originals dels quals van ser exhibits en una sala del Col.legi en el decurs de la vetllada). Ambdós presentadors van destacar la personalitat de l’obra d’Ortuño, que, poc a poc, ha anat guanyant originalitat i singularitat i, també, la complicitat amb els seus lectors. Les actrius Iris Martín Arbó, Isabel Picón, Montse Herrera i Sílvia Salvat van fer una lectura dramatitzada d’algun dels texts de la publicació que es presentava ‘en societat’.

Joan-Ignasi Ortuño porta més de tres anys escrivint un text diari a les xarxes socials, cada escrit comença i acaba en ell mateix, no se’n repeteix cap. Són reflexions, petites cròniques quotidianes, divertiments, emocions. Amb molt ironia i aparent simplicitat, es capaç de treure-li punta a tota mena d’assumptes, no només d’actualitat, sinó qualsevol qüestió que creu que pot interessar.

A més a més d’escriptor i  periodista, Ortuño es poeta visual, lletrista de cançons, home de teatre (dirigeix la companyia barcelonina La Textual) i aforista. En l’actualitat, prepara un llibre amb un contingut de mil aforismes.


    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2