Dimarts, 31 de gener de 2023Castellano  


Chantal Maillard a l'Arts Santa Mònica
acec12/2/2015(Foto:chm)
 

16 de febrer a les 19,00 hores
Dilluns de poesia a l'Arts Santa Mònica
amb Chantal Maillard
presentació de Anna Tort Pérez
La Rambla, 7 Barcelona

Chantal Maillard va néixer a Brussel·les (Bèlgica) l'any 1951, on va romandre fins a 1964 (tenia llavors 13 anys) quan es va traslladar a Espanya amb els seus pares. La seva adaptació va ser bastant difícil, en ple franquisme. Ella mateixa afirma ser feliç fins als 7. A partir d'aquí, els canvis successius d'internat, el fet de ser filla única i estar allunyada dels seus pares, li va fer convertir-se en una nena desubicada i silenciosa, que trobaria refugi en la literatura. Amb 14 anys havia escrit dues novel·les i més de cent poemes. Als 17 va adquirir la nacionalitat espanyola. Resideix a Màlaga des de 1963 i pansa també llargues temporades a Barcelona. Fins a l'any 2000 va ser professora a la Universitat de Màlaga.

En l'estiu de 1988 es marxa per primera vegada a l'Índia, i és llavors quan escriu Hainuwele y otros poemas, "Hainuwele sempre ha estat el llibre més estimat, afirma l'autora, i l'únic que mai em vaig penedir d'haver escrit. És aquesta la raó per la qual apareix complet i sense retocs".

És autora de nombrosos llibres de poemes, assajos i obra en prosa. Li va ser concedit el Premio Nacional de Poesía 2004 per la seva obra Matar a Platón i el Premio de la Crítica de poesia castellana 2007 així com el Premio Andalucia de la Crítica per Hilos. La seva prosa aposta per una escriptura que travessa els gèneres literaris.

Des de 1998, ha col·laborat amb crítiques de filosofia, estètica i pensament oriental en els suplements culturals dels principals diaris de la premsa espanyola, l'ABC i El País. Ha traduït i editat a Henri Michaux i difós el pensament d'Índia amb diverses edicions.

(Wikipedia)

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2