Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


L'Ajuntament de Armilla concedeix a José Luis García Herrera el XIX Premio Nacional de Poesía Miguel de Cervantes
acec28/4/2015(Foto:AA)
 

L'alcalde de Armilla, Gerardo Sánchez Escudero, va lliurar en la tarda del dia 23 d'abril el guardó de la XIX edició del premi nacional de poesia Miguel de Cervantes que concedeix l'Ajuntament de Armilla i que en la seva edició XIX, va recaure en José Luis García Herrera amb el seu poemari Mares de hierba.

L'alcalde de Armilla va reivindicar en el dia commemoratiu del Llibre, el paper “dinamitzador de les biblioteques, que fa que un grup de lectors es converteixin en escriptors” com és el cas de Armilla on hi ha un nombre important d'escriptors”, aquest fet demostra que les biblioteques “no són un mer contenidors de llibres, són molt més”.

El poeta i director de les revistes Jizo i Extramuros, Francisco Acuyo, destaca de l'obra premiada, per unanimitat, “la qualitat del poemari guanyador que ofereix un conjunt de poemes amb una unitat temàtica de gran qualitat literària”.

Per la seva banda, José Luis Herrera, va destacar l'aposta de l'Ajuntament de Armilla per les lletres i, sobretot per la poesia, que necessita suport de l'administració pública.

Sota el títol Mares de hierba (Libro de Escocia) aquest poeta nascut a Esplugues de Llobregat (Barcelona) 1964, té un ampli currículum, va ser director de la revista El juglar y la luna, directiu de l'Academia Iberoamericana de Poesía a Barcelona i membre fundador dels premis literaris “Ciutat de Sant Andreu de la Barca”. Ha publicat els llibres de poesia i obtingut diferents premis. L'últim, A les portes del mar (en premsa, Premi Miquel Perisi Segarra 2014), Bell a ciutat vella (en premsa, Premi “Paraules a Icària” 2014), traduït al català, basc, italià, francès, portuguès i txec.

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2