Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Miquel de Palol guanya els Jocs Florals d'enguany amb el poemari ''Dos cors per una bèstia''
acec16/5/2015(Foto:)
 
La Setmana de Poesia comença amb la concessió dels Jocs Florals al Saló de Cent, el proper dimarts 12 de maig a les 19h, que aquest any ha guanyat Miquel de Palol amb el poemari  Dos cors per una bèstia.

Miquel de Palol ha dit en una roda de premsa celebrada a l’ICUB que Dos cors per una bèstia és un recull de poemes concebut com un cicle de variacions, en el sentit musical del terme. “Els poemes que componen aquesta obra es poden llegir com un sol poema al qual el lector es pot aproximar des d’angles diferents”, ha dit Palol, que aviat veurà el seu recull publicat a Edicions Proa.

Darrere els poemes de Dos cors per una bèstia hi ha un jo que parla en primera persona. “Un jo que sóc i no sóc jo”, ha dit Palol, que s’ha acollit a la distinció aristotèlica entre l’historiador i el poeta. L’historiador fa la crònica objectiva d’uns fets viscuts per la col.lectivitat. El poeta, en canvi, fa la seva crònica subjectiva i particular però aspira que ressoni també en l’experiència dels altres”.

Miquel de Palol és autor de poesia, narrativa i assaig. Ha publicat entre altres els llibres de poemes Delta (1973), El Porxo de les Mirades (1983), Indiferència (1986), El Sol i la Mort (1996), Nocturns (2002) i Aire amb Cel de Fons (2012).
Com a narrador, les novel.les El Jardí dels Set Crepuscles (1989), El Legislador (1997), El Quincorn (1999), El Troiacord (2001), Un Home Vulgar (2006)  El Testament d’Alcestis (2009), i El Llac dels Signes (2013).
Els llibres de contes Amb l’Olor d’Àfrica (1992), Contes per Vells Adolescents (1998) i Contes en forma de L (2004), els aforismes Els Proverbis (2003), i els assajos La Poesia en el Boudoir (2003), Dos Poetes (2006) i Meditacions des de Catalunya (2011).
Col.labora de forma regular en premsa. Ha obtingut els premis Carles Riba, Creixells, Sant Jordi, Josep Pla, Ciutat de Barcelona, Nacional de la Crítica, Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya i, en quatre ocasions, de la Crítica Serra d’Or. Ha estat traduït als idiomes portuguès, castellà, holandès, alemany, italià i francès.
Miquel de Palol és el President de l’Associóa Col.legial d’Escriptros de Catalunya (ACEC)


La Setmana també tindrà moments per recordar figures que ens han deixat recentment. El poeta Jesús Lizano serà homenatjat per Enric Casasses, David Castillo i Núria Martínez Vernís.
L’editor Jaume Vallcorba també tindrà el seu homenatge, en el qual participaran poetes com ara Francesc Parcerisas o Ponç Pons, dos autors que han publicat a Quaderns Crema obres que Vallcorba havia programat abans de morir.
La Setmana també recordarà el poeta Carles Miralles en l’acte de celebració dels 50 anys del premi de poesia Amadeu Oller.
Pau Riba farà un recital concert  el 15 de maig a la Plaça de Jaume Sabartés. 
Julie Christie i Marta Pessarrodona faran un recital a La Pedrera, un recorregut per la millor poesia anglesa.    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2