Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


XVIII Premi de Traducció Ángel Crespo. El termini de presentació finalitzarà el 15 d'octubre de 2015.
acec9/6/2015(Foto:)
 


 L'Associació Col.legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC), el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) i el Gremi d’Editors de Catalunya, a fi d'honrar la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo i tenint en compte que una gran proporció de les traduccions al castellà s'edita a Catalunya, convoquen el

               XVIII Premi de Traducció Ángel Crespo

d'acord amb les següents

BASES

1. Tots els anys s'atorgarà aquest premi a la traducció al castellà, no publicada amb anterioritat, d'una obra literària (poesia, narrativa, teatre o assaig) editada a Catalunya durant l'any anterior al de la convocatòria del mateix.

2. Podrà optar tota traducció al castellà d'una obra literària (poesia, narrativa, teatre o assaig) publicada per primera vegada i editada a Catalunya, entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2014.

3. La llengua de partida de la traducció podrà ser qualsevol de les llengües de la Comunitat Europea a més del rus.

4. De les obres que optin al premi hauran de presentar-se dos exemplars, juntament amb l'original corresponent, dirigits al Secretari del Jurado del XVIII Premi de Traducció Ángel Crespo en la Secretaria de l’ACEC, carrer Canuda, 6, 5a. planta (Ateneu Barcelonès), 08002 Barcelona. El termini de presentació per a la present convocatòria finalitzarà el 15 d'octubre de 2015. Els dos exemplars de la traducció presentats no seran retornats i passaran a formar part de la biblioteca de l’ACEC.

5. El jurat estarà compost com a màxim per cinc membres, tres dels quals han de ser professors pertanyents a la Facultat de Traducció d'una de les següents universitats: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra o Universitat de Vic. Un membre del jurat actuarà com a secretari per coordinar les votacions i proclamar el veredicte. El jurat estarà facultat per efectuar consultes a quants especialistes consideri necessaris.

6. La resolució del jurat es farà pública durant la primera setmana del mes de desembre de 2015.

7. La dotació del XVIII Premi de Traducció Ángel Crespo és de 3.000 euros.

Barcelona,  maig de 2015

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2