Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


Carme Riera, nova presidenta de CEDRO
cedro27/7/2015(Foto:F. Moreno)
 


Reunida aquesta tarda del 23 de junio de 2015, a Madrid, la nova Junta Directiva de CEDRO -després d'haver estat triada al matí per l'Assemblea General d'Associats- ha nomenat per unanimitat a l'escriptora i acadèmica Carme Riera com a presidenta de la Entitat, així com a la resta de càrrecs de la directiva.

La nova Junta de CEDRO centraarà els seus esforços en consolidar un sistema estable de remuneració per a autors i editorials pels usos digitals de les seves obres, complementari al de la venda i subscripció d'aquestes publicacions, i a lluitar contra la pirateria digital.
Carme Riera considera que «és necessari que els escriptors, traductors, periodistes i editors siguin justament retribuïts per la utilització digital de les seves obres, com ocorre en la majoria de països d'Europa».
Riera també ha destacat que és important millorar la percepció dels drets de propietat intel·lectual en la nostra societat i que «les administracions públiques incorporin la responsabilitat dels drets d'autor als valors en els serveis públics relacionats amb la cultura i l'educació».
La nova presidenta de CEDRO ha assegurat que durant els quatre anys vinents l'Entitat seguirà desenvolupant la seva activitat amb els valors que la caracteritzen: «eficiència, transparència i responsabilitat».
La composició de la Junta Directiva és la següent:

- Presidenta: Carme Riera (autora)
- Vicepresident 1a.: Pedro de Andrés Romero (Alianza Editorial. Grupo  Anaya)
- Vicepresidenta 2ª: María Teresa Gómez-Mascaraque (autora)
- Tresorer: Patrici Tixis Pedrosa (Grupo Planeta)

- Vocals pel grup autoral: Isabel García Adánez (ACEtt), Guillem-Jordi Graells Andreu (AELC), Manuel Rico Rego (ACE) i Josep Anton Soldevila Torrella (ACEC).

- Vocals pel grup editorial: José María Arizcun Pérez-Sales (Miraguano), Eduardo García Guerra (Wolters Kluwer España), Antonio Garrido González (Edebé) i José Gabriel González Arias (Unidad Editorial).
Assemblea General d'Associats
En l'Assemblea General d'Associats que ha tingut lloc al matí, a l'Auditori de la Casa del Lector de Madrid, s'han celebrat dues sessions, una ordinària i extraordinària.

En la primera d'elles, a més de triar a la Junta Directiva de CEDRO per als pròxims quatre anys, els associats han aprovat els comptes de l'Entitat corresponents a 2014 i han designat als membres de la comissió de control-econòmic financer per a l'exercici de 2015, que han resultat ser l'autor Iñigo Moré i l'editora Miriam Martínez, de Tecnipublicaciones, i com a suplents Félix García (autor) i Mónica González (Narcea Edicions). En aquesta sessió també s'ha triat a Audilex S.L. com a empresa auditora dels comptes de l'Entitat per als quatre anys vinents.

D'altra banda, en la sessió extraordinària els associats van aprovar una modificació dels Estatuts de CEDRO, amb la fi principal d'adaptar-los a la nova regulació prevista en la reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual, que va entrar en vigor al gener d'aquest any. Aquesta reforma de les normes de govern de l'Entitat entrarà en vigor una vegada que siguin ratificats pels ministeris d'Educació, Cultura i Esport i d'Interior.

Amb aquest mateix objectiu d'adaptar-los a aquesta regulació, l'Assemblea General ha donat llum verda a un canvi en els reglaments de repartiment de CEDRO.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2