Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


La performance poètica a “Encontres 080”
13/2/2009Albert Tugues, Júlia Bel y Dante Bertini (Foto:Carme Esteve)
 
Poesia i performance. Aquest va ser el suggeridor tema de la sessió d’ahir, 12 de febrer, del cicle “Encontres 080”, coordinat per Albert Tugues, que va comptar amb la participació de Dante Bertini i Júlia Bel.

La directora teatral i poeta Júlia Bel va escenificar alguns dels seus poemes acompanyada d’un curiós instrument de percussió antic, que va fer sonar mentre llegia fragments de la seva obra. Per altra banda, l’escriptor i il·lustrador Dante Bertini, amb la representació dels seus textos, va “crear un nou gènere poètic: el poema-mòbil”, explica amb humor Tugues. I és que Bertini va treure el seu mòbil amb la intenció de recitar un dels seus poemes a un amic, segons va dir. El públic, però, va quedar sorprès quan el mòbil va sonar a la butxaca d’un dels assistents, que el va agafar, improvisadament, per escoltar el recital.

“Alguns poemes són més susceptibles de ser escenificats que d’altres”, puntualitza Tugues, tot i que “de qualsevol poema se’n pot fer una representació més teatral”. De fet, aquest va ser un dels temes del debat posterior a les intervencions dels convidats. Segons Tugues, “amb la performance poètica es pot aconseguir que algunes lectures no acabin sent avorrides, com passa de vegades” i, fins i tot, “pot apropar la poesia a més gent”.

La propera sessió del cicle “Encontres 080” serà el proper 12 de març, a les 19.30 hores, i portarà per títol “La Generació Beat”, amb la participació d’Ana Becciú i Jesús Aguado.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2