Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Presentació del llibre de poemes de Ma. Cinta Montagut ''Cenizas''
acec5/10/2015(Foto:eme)
 

 

 

La Casa de la Paraula presentarà
el proper dia 9 d'octubre a les 19,30 hores
el llibre de poemes Cenizas
de Ma. Cinta Montagut
a càrrec de Concha García
Casa de la Paraula
Rosselló 154 Barcelona

 

Coneixent la considerable obra prèvia de Mª Cinta Montagut (Madrid, 1946), és inexcusable deixar-nos portar per la temptació de “trobar el cap” que vinculi aquest poema articulat amb les seves anteriors publicacions, perquè aquí està Cenizas (Ediciones La Palma, Colección Eme, 2015), donant continuïtat a la veu insoslayable de la seva autora, oferint una etapa més en aquesta carrera de fons que és la seva pacient i ben desenvolupada activitat de poeta en vigília.

Insistint en la nuesa amb què presenta els textos, ara s'evita no ja el títol, sinó també la numeració de poemes, o de les tres parts -que jo identifico amb la paraula, el temps i la ciutat- en què el poemari discorre com una sostinguda reflexió sobre la pèrdua, la conclusió, la inevitabilitat del pes del cel sobre la mirada; tres parts només separades per les cites que serveixen de llindar a cadascuna d'elles.

Novament reconeixem a Mª Cinta en una pulsió poètica articulada mitjançant breus composicions que destil·len una seda única, un únic i madur reflexionar que reitera i aprofundeix quan ha estat el seu fonament des del començament. Paraules directes tallades a cisell, sense refugi ni ombra, sense anestèsia. Conceptes clars, escarits, sense fugida possible. Pesa l'experiència, la biografia, el reiterat propòsit de dir per fer-se escoltar i també per escoltar la mateixa veu confortada per les veus lectores.” (Federico Gallego Ripoll).   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2