Dijous, 9 de febrer de 2023Castellano  


Marga Clark guanya el premi Villa de Madrid de poesia
31/10/2008Marga Clark, durant la presentació del seu llibre a l'Aula dels Escriptors de l'Ateneu Barcelonès (Foto:164-01.jpg)
 

L’escriptora i fotògrafa Marga Clark, sòcia de l’ACEC, ha estat la guanyadora del Premi Villa de Madrid 2008 de poesia (Premi Francisco Quevedo) per la seva obra El olor de tu nombre (Huerga y Fierro Editores, 2007). El guardó està atorgat per l’Ajuntament de Madrid i el jurat –format per Rogelio Blanco, Jaime Siles, Clara Janés i Amalia Iglesias– va anunciar la guanyadora el passat dimecres 29 d’octubre.

El olor de tu nombre és una obra de marcat accent líric, en la qual l’autora desplega el seu jo poètic en consonància amb la memòria de la seva tia Marga Gil Roësset, una escultora precoç de gran talent, que va morir el 1932 quan tenia només 24 anys. Frases del diari íntim de l’escultora inicien, en forma d’epígrafs, les set parts en les quals està dividit el llibre. En l’apassionat diàleg que s’estableix entre les dues, el tu i el jo es confonen i fins i tot arriben a fussionar-se, mentre deambulen pels paratges que desvetllen el sentit de la creació, de la vida i de la mort.

Marga Clark és escriptora i fotògrafa. Va realitzar la seva carrera universitària i diferents cursos de cine i fotografia a Nova York, d’on en va ser la fotógrafa oficial de l’Oficina Espanyola de Turisme. El 1993 va obtenir una beca a l’Acadèmia Espanyola d’Història, Arqueologia i Belles Arts a Roma. La seva obra es troba en importants col·leccions americanes i europees, com la del Museu de Brooklyn de Nova York, la Bibliotèque Nationale de Paris i el Museu Espanyol d’Art Contemporani de Madrid. Entre les publicacions de Clark, s’ha de destacar De Profundis, conjunt de fotografies i poemes; Agua, llibre de fotografies en blanc i negre amb text de María Zambrano; i els llibres de poesia Del sentir invisible, Pálpitos i Amarga Luz.

L’ACEC va acollir la presentació d’El olor de tu nombre l’octubre de l’any passat, acte en el qual Victoria Cirlot va manifestar que “Marga Clark pertany al llinatge dels poetes de l'invisible, dels que conceben el llenguatge poètic com un medi per a expressar el que transcendeix el que és real".

Llegiu algunes ressenyes de diferents autors sobre Marga Clark i la seva obra:

“El olor de tu nombre”, per Goya Gutiérrez (Revista Alga, número 59)

Alliberament per la poesia”, per Miquel de Palol (El Mundo, 12 de gener de 2008)

“Lírica para el estío”, per Jorge Arco (Publicaciones del Sur)

“Presentación de l’obra El olor de tu nombre”, per José Luis Giménez-Frontín, a l’Ateneu Barcelonès, el 29 d’octubre de 2007

“Presentació de l’obra El olor de tu nombre”, per Victoria Cirlot, al Círculo de Bellas Artes de Madrid, el 4 d’octubre de 2007   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2