Dimarts, 27 de setembre de 2022Castellano  


Carme Riera, Premio Nacional de las Letras Españolas 2015
acec3/11/2015(Foto:sc)
 


L'escriptora Carme Riera ha obtingut avui, 3 de novembre, el Premio Nacional de las Letras Españolas 2015.  Premi concedit  per el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per distingir a un autor espanyol l'obra del qual es consideri «part integrant del conjunt de la literatura espanyola actual, escrita en qualsevol de les llengües espanyoles». Riera ha escrit en castellà bona part de la seva obra assagística i en català la seva obra narrativa. Les seves obres s'han traduït a l'holandès, grec, anglès, alemany i rus.

El Jurat ha distingit  de Carme Riera «l'altíssima qualitat de la seva obra en català i castellà en la qual es combina la creació literària amb la recerca i divulgació, una obra polifacètica de repercussió universal». Riera (Mallorca, 1948) és Doctora en Filologia Hispànica i Catedràtica de Literatura espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona. Està especialitzada al Segle d'Or. És membre de la Real Acadèmia de la Llengua, ocupant la butaca ‘n’. També és membre de la Real Acadèmia de les Bones Lletres.

En 1995, el Ministeri de Cultura li va atorgar el Premi Nacional de Narrativa per l'obra Dins el darrer blau. També va ser distingida amb el Premi Anagrama d'Assaig en 1988, per La escuela de Barcelona i, en 1989, amb el Premi de les Lletres Catalanes Ramón Llull, per Joc de miralls. És directora de la càtedra José Agustín Goytisolo i coordinadora de l'obra completa de l'autor, del que va publicar l'antologia Los poemas son mi orgullo en 2003. Carme Riera és associada de l'ACEC i des de juny de 2015 presidenta de CEDRO.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2