Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


‘Encontres’ amb la Generació Beat
13/3/2009Jesús Aguado, Albert Tugues i Ana Becciu van parlar de la Generación Beat (Foto:Carme Esteve)
 
El cicle “Encontres 080” va centrar la sessió d’ahir, 12 de març, en la Generació Beat, “un moviment necessari, una lliçó de llibertat poètica i vital que continua vigent”, opina Albert Tugues, coordinador del cicle. Ana Becciu, guanyadora de l’últim Premi de Traducció Ángel Crespo, i Jesús Aguado van ser el convidats de luxe de la xerrada.

Becciu, traductora, entre d’altres obres, de Muerte y fama, llibre pòstum de poesia d’Allen Ginsberg, un dels integrants més coneguts d’aquesta generació, i Aguado, autor de l’antologia poètica No pasa nada. Los poetas beat y oriente, van ser els encarregats de fer un repàs de la història de la Generació Beat i el que va significar, per donar pas així a una xerrada amb el públic sobre l’actualitat d'aquest moviment.

“És un moviment vàlid perquè es tracta de poesia sempre jove, rebel, rebel, sense tabús verbals, fresca i combativa”, explica Tugues, que considera que “va ser un grup totalment necessari en aquell moment, que van revolucionar els continguts i la forma de la poesia, però també van intentar canviar la vida”. La trobada va tractar també altres aspectes d’aquest moviment literari, com ara l’experimentació dels seus integrants amb les drogues i els viatges al·lucinatoris o la seva relació amb la filosofia budista. I, a més, va sortir durant la xerrada la “part negativa” d’aquest “abús del llenguatge rebel”. Segons Tugues, “hi ha poemes malaguanyats perquè abusen del llenguatge espontani, dur, i de l’experimentació amb les drogues”.

Aquesta sessió tindrà la seva continuïtat el 2 d’abril, a les 19.30 hores, ja que la propera trobada d’“Encontres 080”  parlarà de la poesia i la música rock, amb Enric Casassas i Víctor Obiols. “La Generació Beat va influenciar molts dels cantautors i el grups que van sorgir com a germans petits del moviment, com ara Bob Dylan, John Lennon, Bruce Springsteen, els Rolling Stones o Leonard Cohen”, avança Tugues.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2