Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Presentació de la novel.la ''La rebelión de las lentejas'', de Fernando Gracia Ortuño
acec24/2/2016(Foto:fgo)
 

Dia 31 de març a les 19,30
Presentació de la novel.la La rebelión de las lentejas
de Fernando Gracia Ortuño
amb Angelique Pfitzner, Joan-Ignaci Ortuño i Raquel Arévalo
Aula dels Escriptors, 5a. planta de l'Ateneu Barcelonès
c/. Canuda, número 6

 

 

La rebelión de las lentejas
Seguidament, oferim un avançament de l'obra que va a inaugurar la col.lecció de narrativa de l'Equilibrista.

“Ens estan tornant bojos, Nina, bojos de rematada. La pressió ens està afectant massa. Des-de que han posat en funcionament la maquinària de les retallades, això s'ha convertit en un caos.”

Així comença a relatar el protagonista la seva delirant història. Un retrat satíric i desorbitat de les conseqüències de la crisi, les retallades i la política econòmica mundial en els ciutadans del carrer. Una mostra de l'ambient laboral que segons la ment del desquiciat protagonista d'aquesta novel.la té molt a veure amb els alienígenes ratonils vinguts d'altres mons.

Ho acompanyem en primera persona en un descens integral al centre de la bogeria mentre ens va narrant les més desgavellades de les al.lucinacions, en una aventura frenètica cap al desastre d'un país retallat i ningunegat per les altes instàncies de la seva trastocada ment.

Tota la novel.la es converteix en una  metàfora per explicar que en realitat aquests éssers que el protagonista inventa són tan estranys com la lògica mundial, i potser és hora de reaccionar i fer alguna cosa. Potser és l'hora de la rebel.lió.

Fernando Gracia Ortuño, Barcelona, 1963. Des de primerenca edat va demostrar el seu interès per la literatura. L'any 1984 queda finalista en el concurs de relats del Centre Cultural de Torre Llobeta, Barcelona, amb un relat satíric titulat ¿Qué es la literatura? En el 2011 queda finalista d'un altre concurs literari amb el relat El más gore, de l'editorial Innovalibros. Aquest mateix any guanya el concurs de relats  ‘’Turistilla” amb el relat d'humor La Playa. En 2013 gana el concurs “Equinoccio” de microrelat negre amb l'obra titulada El cumpleaños. També queda finalista de la recopilació en un llibre del concurso “Verano de papel” amb el relat titulat La tía Matilde.

Ha publicat relats en diferents antologies de concursos literaris de tot tipus i caire. Mentrestant ha anat acumulant narracions en els seus diferents blogs i pàgines web. Amb part d'ells, en el 2011 publica Y digo yo, amb Edicions MTM, i un altre llibre de relats en la plataforma editorial d'autoedició denominada Bubok. A l'abril de 2013 va publicar la novel.la negra Un detective en la cocina, amb Edicions MTM. I al gener del 2014, amb Edicions Obliqües, una altra recopilació de contes satíric-macabres titulat El mote y otros relatos satíricos.

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2