Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


Presentació del llibre''Desde mi ventana oscura/Vanuit mijn donkere raam'', de Santiago Montobbio
acec20/6/2016(Foto:sm)
 

El 16 de juny de 2016 es va presentar a l'Aula dels Escriptors de la ACEC el llibre Desde mi ventana oscura/Vanuit mijn donkere raam que reuneix una selecció de la poesia que Santiago Montobbio va escriure entorn dels seus vint anys en edició bilingüe castellà-holandès i és fruit d'una intensa col·laboració entre el poeta i el seu traductor, Klaas Wijnsma.  Aquest llibre torna a posar sobre la taula l'actualitat i permanència d'aquesta obra de joventut del poeta i l'interès que desperta i va suscitar quan va aparèixer al seu moment.

Poeta i traductor es van referir a les característiques d'aquesta època de la seva poesia, i també a l'enllaç d'aquesta obra de joventut amb els poemes de maduresa, molt visible i manifesta i que ha estat posada en relleu -per exemple per Giuseppe Bellini en l'assaig que va escriure quan l'any 2011 es va publicar l'últim llibre que reunia poemes de joventut, Absurdos principios verdaderos, i el primer que contenia poemes de maduresa i primer també de la tetralogía publicada en El Bardo, La poesía es un fondo de agua marina-. El poeta va llegir alguns poemes més recents que enllaçaven amb  poemes dels seus vint anys. Aquest acte va ser una ocasió per parlar de les dues èpoques de la seva poesia i destacar els seus punts d'unió i especialment, per descomptat, per referir-se als seus poemes de joventut. Així el poeta va llegir el que és el primer poema d'aquest llibre que presentaven, que ho és també del primer llibre que va publicar, Hospital de Innocentes (gener 1989), del número 84 de la Revista de Occidente, corresponent al mes de maig de 1988, en el qual es va publicar en el que va ser la seva primera publicació com a poeta.

Estaven sobre la taula, doncs, a més del llibre que es presentava, els llibres de maduresa -la tetralogía publicada en El Bardo-, i també altres llibres que contenen una selecció de la seva poesia de joventut, Le téologien dissident, publicat a París en 2008, i Donde tirita el nombre/Onde treme o nome, publicat en Sao Paolo en 2010.

 Poeta i traductor van alternar les seves intervencions amb les lectures de poemes del llibre en el que va ser un acte intens i apassionat i que va ser seguit amb molt interès pels assistents.
Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2