Divendres, 7 de maig de 2021Castellano  


L’ACEC posa en marxa una campanya per arribar als mil socis
3/4/2009La Junta Directiva es va reunior el passat 27 de març (Foto:Carme Esteve)
 
La Junta Directiva de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, renovada parcialment en les eleccions del 23 de març, va celebrar la seva primera reunió el passat divendres, 27. Amb l’objectiu clar de seguir defensant els drets dels autors i dels traductors i amb el propòsit de no baixar el ritme i la qualitat de les activitats culturals que organitza, els membres de la Junta van acordar posar en marxa en els propers dies una campanya per aconseguir arribar als mil socis –ara l’Associació en té prop de 700–. Sota el lema “Volem mil socis”, la crida està dirigida a tots els escriptors i traductors, tant en llengua castellana com en català, que vulguin pertànyer a l’ACEC, conscients que la unió fa la força i que l’única manera de garantir unes millors condicions de treball per aquest col·lectiu és l’associacionisme.

Entre d’altres serveis, i a banda de la quantitat d’activitats i cicles literaris que organitza durant l’any, l’ACEC ofereix als seus socis assessorament jurídic gratuït per a temes professionals i els tramita directament l’alta al Centro Español de Derechos Reprográficos. L’entitat gestiona els drets reprogràfics dels autors i també els dóna ajudes assistencials per tal de pal·liar les situacions de necessitat que puguin patir. En aquest sentit, la presidenta de l’ACEC, Montserrat Conill, remarca la importància que l’Associació formi part de la Junta Directiva de CEDRO i pugui “determinar amb les seves aportacions les línies d’actuació de l’entitat de drets d’autor”. Conill apunta que “les associacions d’autors ajuden a extirpar o debilitar l’absurda però arrelada noció que els escriptors, traductors i en general tots els qui treballen al món de les lletres ho fan en forma d’ocupació ornamental i sense intenció de guanyar-se la vida”.

Josep Anton Soldevila, nou tresorer de l’ACEC

La Junta Directiva de l’ACEC, en la seva reunió del passat divendres, també va acordar nomenar Josep Anton Soldevila tresorer de l’entitat, càrrec que fins ara ocupava Alejandro Gómez-Franco. Soldevila ressalta la “cohesió” de la renovada Junta de l’Associació, que “està coberta en tots els seus llocs de decisió per gent professional”. Pel que fa a les seves funcions, el nou tresorer assegura que “més que mai serem rigorosos en l’optimització dels recursos per tal de no baixar el ritme ni la qualitat en activitats i actes culturals”, ja que l’ACEC ha patit una reducció en el seu pressupost, que prové de les noves tarifes per còpia privada, totalment perjudicials pel sector reprogràfic.

L’aposta clara per les activitats es veu reflectida en una altra decisió de la Junta, la d’organitzar unes jornades de traducció previstes per al proper novembre, en el marc del lliurament del Premi de Traducció Ángel Crespo. El coordinador d’aquestes jornades serà Lluís Maria Todó.

(En la foto no apareix Dante Bertini, Pura Salceda i Ada Castells, membres també de la Junta Directiva)   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2