Dimarts, 31 de gener de 2023Castellano  


31a Nit de l’Edició. Lliurament del XIX Premi de Traducció Ángel Crespo
acec21/12/2016(Foto:Gonzalo Marcuzzi)
 

El vespre del dilluns 19 de desembre va ser una nit de premis, d’agraïments i de reconeixement a les persones que estimen els llibres. La 31a Nit de l’Edició, enguany celebrada a la Filmoteca de Catalunya i organitzada pel Gremi d’Editors de Catalunya, s’ha convertit en un punt de trobada anual de tot el món editorial en el que es lliuren una sèrie de reconeixements a persones i editorials que han destacat per la seva contribució a la difusió del món del llibre.

Amb un auditori ple de gom a gom, de persones vinculades al món de la cultura en general i del llibre en particular, l’acte va comptar amb la presència del conseller de cultura de la Generalitat, Santi Vila; el tinent d’alcalde, Jaume Collboni; el director general de Industrias Culturales y del Libro del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, D. José Pascual Marco; el president de la Federació Espanyola de Gremis d’Editors d’Espanya, Daniel Fernández;  i de la presidenta de CEDRO, Carme Riera i el president de la ACEC Miquel de Palol.

La Nit, la segona de Patrici Tixis com a President del Gremi, va ser escenari del lliurament del Premi Atlàntida a la directora de cinema i guionista Isabel Coixet; el Memorial Fernando Lara a Aniol Rafel d’Edicions del Periscopi; i el Premi de Traducció Àngel Crespo a Celia Filipetto.

Durant la vetllada, també es va fer reconeixement especial a l’Editorial Blume, pels seus 50 anys d’activitat editorial continuada; i a Larousse Editorial, M. Moleiro Editor i Tritó Edicions pel seu 25è aniversari. 

Premi de Traducció Ángel Crespo a Celia Filipetto

L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya i el Gremi d’Editors de Catalunya, per tal d’honorar la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo i tenint present que una gran part de les traduccions al castellà s’editen a Catalunya, han lliurat el XIX Premi de Traducció Ángel Crespo a Celia Filippeto per la seva traducció de l’italià de l’obra La niña perdida,  d’Elena Ferrante, publicada per l’Editorial Lumen, el premi va ser lliurat a la guanyadora per el president de l'ACEC Miquel de Palol. 

Premi Atlàntida a la directora i guionista Isabel Coixet
Isabel Coixet, Premi Atlàntida 2016

El Gremi d’Editors va distingir a la directora de cinema i guionista Isabel Coixet amb el Premi Atlàntida 2016, guardó que la institució atorga anualment a una personalitat de reconegut prestigi que s’hagi destacat per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre i també pel seu compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual.

Des de la primera convocatòria, l’any 1986, el Premi Atlàntida ha recaigut en personalitats de gran rellevància com Václav Havel, Jacques Santer, Viviane Reding, Fabià Estapé, José Manuel Blecua, Javier Solana, Jordi Savall, Joan Manuel Serrat o Jaume Plensa, entre d’altres.

Memorial Fernando Lara a l’editor Aniol Rafel, d’Edicions del Periscopi

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució integrada pels editors, llibreters, distribuïdors i indústria gràfica de Catalunya, ha atorgat el 22è Memorial Fernando Lara a Aniol Rafel d’Edicions del Periscopi, editorial independent, jove i valenta que publica bona literatura en català des de 2012.


Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2