Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


33a. Nit de l'Edicio. Juan de Sola recull el XXI Premi de Traducció Ángel Crespo “La traducció no és una despesa, és una inversió”
acec11/12/2018(Foto:)
 

 

El Teatre Goya va acollir ahir la 33a Nit de l’Edició, gran punt de trobada del sector editorial i una de les cites en què es convoquen importants premis de fons. El prestigiós home de teatre i fins va pocs mesos director del Lliure Lluís Pasqual va rebre el premi Atlàntida. El guardó s’atorga anualment a una personalitat de reconegut prestigi que s’hagi distingit per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre. També pel seu compromís en la promoció i defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual. Visiblement emocionat després de la glosa que li van dedicar Emma Vilarasau i Montse Barderi, Lluís Pasqual va evocar els mestres que més el van influir al llarg de la seva vida, des dels professors republicans represaliats a Reus fins als que va conèixer a l’Autònoma com Gabriel Ferrater, Joaquim Molas, Martí de Riquer, José Manuel Blecua i Francisco Rico entre altres. A més de Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Espriu i un llarg etcètera.


Durant la vetllada, també es va fer reconeixement especial a Herder Editorial, pels seus 75 anys d’activitat editorial continuada; i a Alba Editorial i Edicions Baula pel seu 25è aniversari.


Memorial Fernando Lara a Paula Jarrin, directora de la Llibreria Al·lots
Així mateix, la Cambra del Llibre de Catalunya, institució integrada pels editors, llibreters, distribuïdors i indústria gràfica de Catalunya, ha atorgat el 24è Memorial Fernando Lara a Paula Jarrin, directora de la Llibreria Al·lots, especialitzada en literatura infantil i juvenil; vicepresidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya; scout literària per a editorials i col·laboradora en mitjans digitals especialitzats en llibres, condueix formació per a docents i imparteix xerrades sobre foment de la lectura. Va ser comissària de les exposicions a Bolonya 2017 a on Catalunya i les Illes Balears eren les convidades d’honor de la fira.


“Demano que els que ens dediquem a la LIJ no siguem invisibles”, Paula Jarrin


Premi de Traducció Ángel Crespo a Juan de Sola
D’altra banda, l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, per tal d’honorar la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo, i tenint present que una gran proporció de les traduccions al castellà s’editen a Catalunya, han lliurat el XXI Premi de Traducció Ángel Crespo a Juan de Sola per la traducció del francès al castellà de l’obra Marcel Proust-Jacques Rivière, correspondencia 1914-1922, publicada per La Uña Rota Ediciones.


“La traducció no és una despesa, és una inversió”, Juan de Sola


La Nit va acabar amb unes paraules de l’Honorable Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs i Joan Subirats, comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, recordant la importància de la presència de Barcelona coma ciutat convidada a la Feria del Libro de Buenos Aires l’any vinent.

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2