Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Poesia llatinoamericana versus poesia espanyola
23/11/2009Albert Tugues, Rosa Lentini i Edgardo Dobry (Foto:Carme Esteve)
 

El cicle “Encontres 080”, coordinat per Albert Tugues, va tractar el passat 19 de novembre les diferències entre la poesia de Llatinoamèrica i la poesia espanyola, amb Rosa Lentini i Edgardo Dobry.

A través d’un diàleg entre els dos convidants i el públic i la lectura de diferents textos, aquesta nova sessió del cicle “Encontres 080” va parlar de les diferències existents entre la poesia espanyola, “molt arrelada a la tradició que té darrere”, i la llatinoamericana, “més vital, més fresca, amb afany d’experimentar”, tal i com comenta Tugues. I és que, un cop independitzats d’Espanya, de la qual en tenien la tradició poètica, els països llatinoamericans  no tenien tradició pròpia, a banda dels cants indígenes, i “es van obrir a tot el que era nou, sobretot cap a Estats Units, França i Anglaterra”, explica Tugues. Lentini va exemplificar aquest fet amb la lectura d’una selecció de poetes llatinoamericans, i Dobry, per altra banda, va parlar d’una tradició de futur, d’una recerca de novetats amb vocació de futur. Aquesta recerca, afegeix Tugues, fins i tot els va portar a “renovar la tradició amb modificacions gramaticals i de llenguatge”. Segons els convidats, la poesia espanyola, per contra, “està  més cenyida per la tradició”.

La propera trobada del cicle, el mes de gener, parlarà d’ “El poeta i el seu doble”  i tindrà com a convidats Goya Gutiérrez i Benet Rossell. 

Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2