Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


L’ACEC i la Fundació Lluís Carulla signen un conveni de col·laboració
29/1/2010Montserrat Conill i Carles Duarte en el moment de la signatura (Foto:Carme Esteve)
 
La Fundació Lluís Carulla col·laborarà en la segona edició de les Jornades sobre l’Excel·lència Literària, que l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya organitzarà els dies 8, 9 i 10 de març i que enguany dedicarà a l’Edat Mitjana.

L’ACEC, representada per la seva presidenta, Montserrat Conill; Miquel de Palol, el vicepresident, Josep Anton Soldevila, tresorer de l’entitat i artífex d’aquesta col·laboració, i Pura Salceda, secretària de la Comissió de Cultura, van signar el passat 29 de gener un conveni de col·laboració amb la Fundació Lluís Carulla per a l’organització de les II Jornades sobre l’Excel·lència Literària.

Durant l’acte de signatura, Carles Duarte, director de la Fundació Carulla, va expressar la seva satisfacció de poder treballar amb l’ACEC, “una de les entitats més representatives del món literari, un dels eixos que sustenten el país”. Duarte també va destacar la relació de la temàtica de les Jornades, l’Edat Mitjana, amb la feina de “recuperació i reivindicació dels textos medievals”, que realitza la Fundació a través de la seva Editorial Barcino. En aquest sentit, tant Conill com Palol van ressaltar l’interès d’“anar a les arrels de la literatura, ja que nosaltres venim de l’Edat Mitjana i la nostra identitat també”. Les dues entitats van manifestar la voluntat de seguir col·laborant i de trobar “interessos” comuns per a treballar plegades en un futur.

L’excel·lència a lloms de l’Edat Mitjana
La segona edició de les Jornades sobre l’Excel·lència Literària se celebraran els dies 8, 9 i 10 de març, a l’Ateneu Barcelonès. Amb el títol “L’excel·lència a lloms de l’Edat Mitjana”, la intenció és “lligar la idea de l’excel·lència amb la tradició, i la tradició, en la literatura catalana i castellana l’hem d’anar a buscar a l’Edat Mitjana”, segons Palol.

El certament inclourà ponències i recitals, una combinació que Joan Santanach, coordinador de l’editorial Barcino, valora molt positivament, ja que “no hi ha res millor que llegir els clàssics per a entendre’ls”. El programa de les Jornades està dividit en tres eixos. El primer, centrat en l’escriptura, inclourà les ponències “Lírica dels trobadors”, “La modernitat com a invenció de la novel·la” i “Dante i l’eclosió de les llengües romàniques com a vehicles de pensament i creació artística”. El segon dia el tema vertebrador serà el pensament, amb les intervencions “L’originalitat de Ramon Llull. De la màgia a la ciència a través de la poesia”, “Cims de transcendència” i “Traducció, adaptacions i actualitat dels clàssics medievals”. I el tercer, es parlarà dels ideals: “Les místiques medievals com a fonts de l’excel·lència intel·lectual moderna”, “El món d’Ausiàs March” i “Bernat Metge”.

L’excel·lència a lloms de l’Edat Mitjana comptarà amb les intervencions de professors experts com Anton Rossell, Carlos Alvar, Amador Vega, Josep Maria Benítez, José María Micó, Victoria Cirlot i Ferran García Oliver. I també oferirà el concert “La cançó amatòria de l’Edat Mitjana al Renaixement”,  a càrrec de Marta Rodrigo i Andreas Martin.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2