Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


Sitges celebra la 4a Festa de la Poesia
28/6/2010(Foto:)
 
La Festa de la Poesia a Sitges va celebrar la seva quarta edició amb un seguit d’actes que van omplir de música, poesia, art i trobades literàries els carrers i els espais més emblemàtics de la vila, els passat 2, 3 i 4 de juliol. Aquesta cita, ideada i dirigida pels dos poetes sitgetans Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran, va tenir com a poetes convidats Vicenç Altaió, Mireia Vidal-Conte, Maria Josep Escrivà, Jaume Pont, Lluís Calvo, Carles M. Sanuy i la poeta siriana Maram al-Masri.

El certamen recupera algunes de les activitats que es realitzaven a la Festa de la poesia que acollia Sitges l’any 1918. Per això, una banda musical va rebre els poetes i es va fer una cercavila pels carrers de la vila, amb intervencions de l’escriptora Carme Riera, l’estilista Lluís Llongueres i l’actor Dafnis Balduz des dels balcons. Entre els diferents actes del cap de setmana, cal destacar una tertúlia literària amb els escriptors locals Xavier Gimeno, Teresa Costa-Gramunt i August Bover i una vetllada musical i poètica amb Marina Rossell i els joves autors Jaume C. Pons Alorda i Àngels Gregori. El recital de cloenda, presentat per l’actor David Selvas, va barrejar diferents ritmes de flamenc de cambra i va comptar amb la ballarina Laura Galan, que va traduir els versos dels poetes convidats a les castanyoles. Van completar la festa altres actes com la inauguració de l’exposició “Captura d’Ànimes”, que es podrà visitar fins el 18 de juliol al Palau Maricel, i l’espectacle de mentalisme a càrrec de Ramon Fauria.

Els set poetes van ser acomiadats als jardins de la casa de la família Krahn Uribe amb un concert i, al Museu Romàntic, l’actor Fernando Guillén va llegir el poema que va tancar el cercle de la 4a Festa de la Poesia a Sitges. L’Ajuntament de Sitges i la Societat Recreativa El Retiro han participat en l’organització de la Festa de la Poesia a Sitges, amb la col·laboració la Institució de les Lletres Catalanes i el Consorci del Patrimoni de Sitges i el suport de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya.

Descarregueu-vos el programa d’actes 2010.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2