Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


Mor la lingüista Carmina Pleyan
28/2/2011


La lingüista i professora Carmina Pleyan i Cerdà, Sòcia d’Honor de l’ACEC, va morir el passat 24 de febrer als 94 anys. Nascuda a Lleida el 1917, era catedràtica de llengua i literatura espanyoles per la Universitat de Barcelona i es va dedicar bàsicament a l'ensenyament. Va ser professora a diversos instituts de Lleida, Figueres i Girona, i va dirigir una filial de l'Institut Maragall de Barcelona. El 1963 va obtenir la càtedra de l'Institut Montserrat.
 
Durant els anys cinquanta va elaborar manuals escolars d'aprenentatge de castellà per a l'editorial Teide, que destaquen pel domini de recursos sintàctics i gramaticals de la llengua com a element bàsic per a una millor expressió de les idees. Alguns dels llibres que va publicar són: El teatro romántico (1946); Gamma: curso de lengua castellana (1950); Verbo. Segundo curso (1955); Teoría literaria (1967), amb Josep García i López; Sintagma. Lengua y literatura españolas (1972), amb Josep García i López; i Reflexiones sobre la enseñanza de la lengua (1975).

Carmina Pleyán va participar, a més, en les tertúlies literàries de l'Ateneu Barcelonès quan era estudiant, amb Joan Vinyoli, Òscar Samsó i el seu futur marit, Josep García i López, també catedràtic de llengua i literatura espanyoles i soci de l’ACEC.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2