Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


Ana María Moix rep 'emocionada i orgullosa' el Premi Giménez-Frontín
30/11/2011
L’escriptora Ana María Moix va recollir el II Premi José Luis Giménez-Frontín que l’ACEC li ha atorgat per distingir la seva tasca en la contribució a l’apropament entre cultures. Moix va lloar la figura de Giménez-Frontín i va agrair el guardó “perquè per a mi és un orgull rebre un premi que porta el nom d’un amic i d’una gran persona”. L’acte de lliurament va despertar una gran expectació en una sala plena a vessar.

Miquel de Palol, president de l’ACEC, va llegir l’acta del jurat i va donar pas a Nora Catelli, que va presentar la guardonada. Catelli va qualificar Moix d’“artista de la paraula” i va destacar el seu paper de mediadora cultural, “perquè assumeix la responsabilitat social com a extensió de la seva vocació d’escriptora”. També va senyalar la tasca de Moix com a “gran escriptora de la literatura castellana”, tant en la seva obra poètica com en les narracions i els contes que ha publicat.

Ana María Moix va rebre el guardó emocionada de mans de Pilar Brea. Després de fer broma dient “seré breu, perquè avui juga el Barça”, Moix va agrair el premi, que “merescut o no, el recullo amb molt d’orgull”. A partir d’aquí l’escriptora va elogiar la figura de Giménez-Frontín. “Va ser una persona que avui més que mai ens faria falta”, va assegurar, i entre totes la seva tasca com a intel·lectual, va destacar la seva defensa dels drets d’autor i “la seva lluita per la literatura i per aquells que la fan”, així com la creença que tenia en la paraula com a “font de diàleg”. La guardonada també va voler ressaltar la quantitat d’homenatges que s’han fet a Giménez-Frontín –“per alguna cosa serà”, va matisar– i en aquest sentit el va comparar amb Manuel Vázquez Montalbán. Ana María Moix va acabar la seva intervenció amb un punt de tristesa dient: “Potser en vida ell no va saber com ens l’estimàvem i tampoc nosaltres potser no n’érem conscients fins que va morir”.

Llegiu l'article "Antes, durante y después del Premio", publicat per Albert Tugues al bloc Pensión Ulises.


Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2