Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Presentació de ‘Las aguas del río’, de Pilar Gómez-Bedate
17/1/2012José Corredor-Matheos i Pilar Gómez-Bedate durant la presentació (Foto:Carme Esteve)
 
L’ACEC va acollir ahir, 16 de gener, la presentació del llibre Las aguas del río (Olifante), de Pilar Gómez-Bedate. José Corredor-Matheos, que ha prologat el poemari, va ser l’encarregat de parlar sobre l’obra i l’autora.

Pilar Gómez-Bedate fins ara només havía publicat un poemari, Las peregrinaciones, el 1966, i alguns poemes en volums col·lectius, ja que l’autora s’ha dedicat, al llarg de la seva carrera, sobretot a la tasca d’interpretar, traduir i estudiar els mestres de la literatura occidental que han estat objecte de les seves investigacions i treball. Las aguas del río deixa veure el llarg aprenentatge de l’autora en el seu contacte amb la literatura occidental i, tal com diu l’editorial Olifante en la presentació del llibre, “constitueix un exemple notable de com la vida quotidiana i l’observació psicològica pot donar origen a una poesia oculta que recorre, per a la seva expressió, a símbols universals com ho és el fluir de les aigües d’un riu”.  

José Corredor-Matheos escriu sobre l’obra: “Per als qui sospitàvem que Pilar Gómez-Bedate escrivia poemes en secret, o recordàvem el seu primer i fins ara únic llibre de versos, publicat el 1966, el seu silenci poètic constituïa una mena d’homenatge silenciós al seu marit, company –i ella diria que mestre–, el gran poeta Ángel Crespo. Ens ho confirma el caràcter d’aquest nou llibre. Un homenatge, ja explícit, rememoració d’una vida en l’espera de l’estimat i de recorregut vital ràpid en la seva companyia, que finalitza en la soledat del seu record. Però no es tracta d’un llibre elegíac, perquè, tot i que l’embolcalli sovint de tristesa, pot més la presència de l’Absent, que segueix marcant amb força una silueta”.


Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2