Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


El programa Compartir Memòria i Poesia s’acomiada amb la intenció de tornar la pròxima primavera
20/11/2012(Foto:Carme Esteve i Pla)
 

La segona sessió del programa Compartir Memòria i Poesia, amb el qual es vol donar a conèixer la literatura veneçolana, ha comptat amb la participació de José Florencio Martínez i Rodolfo Häsler. Els poetes analitzats en aquesta ocasió han estat, en primer lloc, Yolanda Pantin (Caracas, 1954), que va iniciar la seva trajectòria junt amb el grup literari Tráfico a la dècada dels vuitanta, amb un llenguatge descarnat. El segon protagonista de la jornada ha estat Juan Sánchez Peláez (Altagracia de Orituco, 1922-2003), un dels autors llatinoamericans més significatius i originals del segle XX, amb una poesia propera al surrealisme.

La bona acollida que han tingut aquestes dues primeres edicions de Compartir Memòria i Poesia fa preveure que puguin tenir continuïtat entre els mesos d’abril i maig de l’any que ve. El seu impulsor, Emilio Chirino, ha explicat que “la poesia i la literatura veneçolanes també volen intentar fer-se un lloc dins el panorama visible dels lectors que no en coneixen la seva tradició”. Chirino ha destacat “la diversitat cultural de la Catalunya i l’ús de les noves tecnologies com a factors que permeten aprofitar la riquesa lingüística de la península ibèrica”.

El coordinador d’aquestes dues jornades dedicades a la literatura veneçolana també ha volgut agrair a l’ACEC que hagi estat receptiu a aquesta proposta i al consulat de Veneçuela que l’hagi enregistrada en vídeo. Finalment, Chirino ha tingut paraules d’elogi per a tots els escriptors que hi han participat, “per permetre aquest intent d’obrir la inquietud a un nou espai de diàleg, reflexió, cooperació i intercanvi en benefici de la cultura”.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2