Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Es presenta a l'ACEC la reedició d''Antología Cercada'
5/3/2013(Foto: Carme Esteve i Pla)
 

El passat divendres, 1 de març, es va presentar a l’ACEC la reedició d’Antología Cercada, amb la presència de l’antòleg Nicolás Guerra Aguiar; dels poetes José Corredor-Matheos i Alejandro Duque Amusco; i de Fernando Pérez González, director general de Cultura, Patrimonio Histórico y Museos del Cabildo de Gran Canaria.

En les intervencions es va destacar la importància d’aquesta obra, doncs Antología Cercada va ser la primera antologia de poesia social a Espanya, nascuda a Canàries, i editada el 1947, vuit anys abans que ho fessin els poemaris Cantos Íberos, de Gabriel Celaya, i Pido la paz y la palabra, de Blas de Otero. Cinc poetes conformen l’obra: Agustín Millares Sall, Pedro Lezcano, Ventura Doreste, Ángel Johan i José María Millares.

La curta tirada i la reduïda mida de l’obra –a penes 32 pàgines– va ajudar a què l’edició pogués esquivar la fèrria censura que imposava la dictadura franquista en aquells moments, tal i com va explicar l’antòleg Nicolás Guerra Aguiar en la seva brillant intervenció, encara que també va senyalar que posteriorment, assebentats ja des de Madrid del contingut de l’obra, alguns dels poetes antologats van ser detinguts i represaliats.

La reedició de 2012 d’Antología Cercada, com va recordar el senyor Fernando Pérez González –responsable de la Direcció General del Cabildo de Gran Canaria–, respon a un acte de just homenatge a la memòria dels qui participaren en el projecte.

La poeta i actriu Marina Oroza i la secretària general de l’ACEC, Pura Salceda, van llegir poemes de l’antologia.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2