Dimarts, 18 de maig de 2021Castellano  


Europa crea la seva pròpia fàbrica global de traductors
27/3/2013(Foto: HM)
 

La European Translators Factory, la primera associació de traductors d’àmbit continental, ja està en marxa. La iniciativa ha sorgit dels centres de traducció d’Àmsterdam, Arles, Visby i Looren, en cooperació amb l’agència Kalem d’Istanbul i la fundació Dar Al-Mamum de Marràqueix. El programa està finançat pel Programa d'Aprenentatge Permanent de la Comissió Europea i un dels seus objectius primordials és la preservació de la diversitat lingüística.

Tot i que l’inici oficial encara no té una data estipulada, el projecte prendrà forma a partir de tallers bilingües adreçats a joves traductors, que tindran l’oportunitat de treballar al costat d’altres traductors amb més experiència i, d’aquesta manera, entendre millor el panorama de la traducció i la publicació de cada país en concret.

Cada taller tindrà una durada de nou setmanes i es desenvoluparà, com a mínim, en dos dels sis centres de traductors que conformen la xarxa. Els organitzadors tenen clar que la traducció literària juga en paper clau en el diàleg entre cultures i, per això, volen donar-les a conèixer a partir de la literatura gràcies a la tasca professional de traductors ben formats.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2