Dilluns, 17 de maig de 2021Castellano  


Es presenta a l’ACEC ‘Narrativa breve completa’, de Carlos Casares
4/6/2013(Foto: Miguel Solla)
 

El passat 14 de maig es va presentar a l’ACEC la traducció al castellà dels contes de l’escriptor gallec Carlos Casares (1941-2002). La presentació de Narrativa breve completa va anar a càrrec de Marc García en nom de l’editorial, que va destacar la importància de l’obra, ja que per primer cop es troben reunits tots els contes de Casares en un sol volum, alguns dels quals havien aparegut editats de forma dispersa en diferents publicacions al llarg dels anys. 

A continuació va parlar Xavier Casares, germà del desaparegut escriptor, i actual president de la Fundación Carlos Casares. En el seu parlament va destacar aspectes de Carlos com a escriptor, compartint amb el públic assistent anècdotes de la seva vida en comú. Va tancar l’acte el catedràtic Basilio Losada, gran amic de Carlos Casares, que va fer un emotiu repàs sobre el tarannà de l’autor i la significació de la seva obra en la literatura gallega contemporània. Els contes que formen part de Narrativa breve completa han estat traduïts del gallec al castellà pel propi Carlos Casares i per l’escriptor Xesús Rábade Paredes. 

L’acte va ser possible gràcies a la col·laboració del Lectorat de Gallec de la UAB, Estudis Gallecs i Portuguesos de la UB, la Xunta de Galicia, la Fundación Carlos Casares, el Centro Galego de Barcelona i l’ACEC. La secretària general de l’ACEC, Pura Salceda, va conduir l’acte.

Carlos Casares va ser un prolífic narrador en llengua gallega i gran estudiós de la literatura de la seva terra, considerat avui com un clàssic de la narrativa contemporània gallega. Va conrear també la literatura infantil i juvenil i l’assaig biogràfic. Entre altres, és autor de les novel·les Vento ferido (1967), Cambio en tres (1969), Xoguetes para un tempo prohibido (1975), Os escuros soños de Clío (1979), Ilustrísima (1981), Os mortos daquel verán (1987), O galo de Antioquía (1994), Deus sentado nun sillón azul (1996), O polbo xigante (2000) i O sol do verán (2002).Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2