Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Vuit entitats de gestió de drets d'autor s’agrupen en una nova associació
6/6/2013(Foto: RTVE)
 

Les societats de gestió de drets d’autor AGEDI, AIE, AISGE, CEDRO, DAMA, EGEDA, SGAE i VEGAP s’han ajuntat per posar en marxa l’Asociación para el Desarrollo de la Propiedad Intelectual (ADEPI). La nova entitat, que agafa el relleu d’Ibercrea (creada fa tres anys per la SGAE, CEDRO, AIE i AGEDI), neix per “conscienciar i formar en el respecte” dels drets d’autor.

En aquest sentit, el seu primer gran repte és convèncer el govern espanyol perquè reformi la Llei de la Propietat Intel·lectual. Per això, inicialment, la seva gestió es focalitzarà en sol·licitar la “retirada o profunda revisió” de l’avantprojecte aprovat pel consell de ministres del passat 22 de març. Al seu entendre, el text “no facilita la gestió dels drets d’autor, no permet millorar el seu nivell de protecció i no segueix les recomanacions europees en matèria de còpia privada ni la dels tractats internacionals en matèria de propietat intel·lectual”.

Paral·lelament, l’ADEPI també vol promoure “la consolidació de les indústries culturals i creatives” a través de l’impuls de plans de formació per als professionals en l’àmbit tecnològic”. A més, “donarà suport a totes les mesures impulsades de les administracions públiques que fomentin l’ocupació”. 

El primer president de la junta directiva és Antonio Guisasola, president d’AGEDI i Promusicae, mentre que el director general és Antonio Fernández Carrasco, secretari general de la patronal DEV (Asociación Española de Empresas Desarrolladoras de Videojuegos y Software de Entretenimiento). Les vuit entitats que formen ADEPI representen els interessos de 150.000 professionals i de 47.000 empreses.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2