Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


CEDRO presenta la nova versió de la plataforma virtual ConLicencia.com
13/9/2013(Foto: HM)
 

El president de CEDRO, Pedro de Andrés, ha presentat aquesta setmana a la Biblioteca Nacional de España (BNE) la nova versió de ConLicencia.com. Es tracta de l’última edició de la plataforma impulsada per la mateixa entitat de gestió que, a més de facilitar informació pràctica sobre drets d’autor, permet als usuaris la obtenció via online de llicències de “pagament per ús" de reutilització de contingutsDe Andrés, que va agrair la col·laboració de la directora de la BNE, Ana Santos, va explicar que els usuaris –centres educatius, centres de documentació, empreses, entre altres– necessiten aquestes còpies d’obres protegides per la seva activitat docent i de gestió del coneixement i la informació.

El president també va subratllar que ConLicencia.com, desenvolupada únicament amb recursos propis de l’entitat, “situa CEDRO en l’avantguarda de la gestió col·lectiva de drets d’autor del  sector del llibre”. I és que, en aquests moments, ConLicencia.com és l’única plataforma d’aquestes característiques de tota Europa. En aquesta línia, va destacar que la iniciativa posa de manifest que “és possible unir gestió col·lectiva i tecnologia en una perfecta simbiosi, amb la finalitat de facilitar el complex  però necessari equilibri entre el respecte als drets d’autor i la necessitat dels usuaris d’accedir de forma legal als continguts protegits”.

Per la seva part, la directora general de CEDRO, Magdalena Vinent, va anunciar que, amb el llançament d’aquesta plataforma, la societat de gestió “completa l’oferta editorial amb la possibilitat d’utilitzar parts d’obres ja divulgades, segons les necessitats dels  usuaris”, sense que aquesta activitat de copiat d’obres protegides suposi “menyscabament per la indústria editorial i pels autors que la fan possible”.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2