Lunes, 27 de marzo de  2023Català  


RUSC Festival de Poesia de l'Espluga de Francolí, 28 de juliol
rusc15/7/2016(Foto:)
 
RUSC Festival de Poesia de l'Espluga de Francolí
FESTIVAL DE POESIA
Dijous 28 de juliol a les 19 h

 El Museu participa activament, com cada any, en la Festa Major del poble. Enguany s’hi celebrarà la quarta edició del festival de poesia RUSC, amb la presència de la nova directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, el dijous 28 de juliol a partir de les vuit del vespre.


El RUSC. Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí celebra enguany la seva quarta edició. Una iniciativa promoguda pel vicepresident de la Fundació Carulla, el poeta Jordi Carulla-Ruiz, i el museu, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Els poetes participants aquest any seran dos veus veteranes, de vol alt, Francesc Parcerisas i Susanna Rafart; i tres veus joves de trajectòria reconeguda, Míriam Cano, David Caño i Esteve Plantada. Tancarà el festival el cantautor Roger Puig, que presentarà temes del seu primer disc en solitari.

Inspira aquest esdeveniment la idea de que hi hagi "un RUSC adherit al Museu de la Vida Rural, un Festival de Poesia a l'Espluga de Francolí", perquè "se sap que l'abella escull sempre el lloc idoni" amb "un saber antic que vetlla per la qualitat de la mel". Així ho escriu qui va tenir la iniciativa del festival, el poeta Jordi Carulla-Ruiz, que afegeix que la pervivència del festival respon a una "necessitat de prodigar i consumir poesia, d'apropar els poetes a un públic àvid de paraules, posant a l'abast en ple estiu, a les portes de la Festa Major, una selecció de diferents MELS vingudes d'arreu de les contrades catalanes".

Els protagonistes
El poeta Francesc Parcerisas, nat a Begues l’any 1944 i autor d’un extensa obra poètica, és un destacat membre de la generació literària dels 70. Entre els seus llibres destaquen Homes que es banyen (premi Carles Riba, 1966), Discurs sobre les matèries terrestres, Latitud dels cavalls, L’edat d’or, Natura morta amb nens, Seixanta-un poemes... L’any 2015 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Susanna Rafart va néixer l’any 1962 a Ripoll i combina la poesia amb la prosa, l’assaig i la traducció. D’entre la seva obra poètica publicada en destaquen Pou de glaç (premi Carles Riba l’any 2001), Retrat en blanc, Baies, L’ocell i la cendra o La llum constant. Ha estat guardonada també amb les dues categories del premi Cavall Verd: el premi Rafel Jaume per la traducció d’Obra poètica de Salvatore Quasimodo l’any 2008 i el Josep Maria Llompart pel poemari Baies l’any 2006.

Nascuda l’any 1982 a Molins de Rei, Míriam Cano és poeta i periodista. Acaba de publicar el seu segon llibre de pomes, Ancoratge, amb la complicitat de Lluís Calvo, autor del pròleg, i de la dibuixant Paula Bonet, que ha creat una postal exclusiva per al llibre. Anteriorment havia publicat Buntsandstein, llibre amb el qual va guanyar el premi Martí Dot de poesia per a joves autors l’any 2013. 

David Caño, originari d’Olot, ha publicat diversos llibres de poemes, entre els que destaquen Barcelona, que li va valdre el premi Amadeu Oller; He vist el futur en 4D, premi Vila de Lloseta; Postmortem / I del no-res, TOT; o Teresa la mòmia, escrit a quatre mans amb Lluís Calvo. La seva veu ha ressonat els darrers anys per tots els Països Catalans, ja sigui en recitals en solitari o amb l'espectacle Ovidi3 juntament amb  Borja Penalba i David Fernàndez.

Poeta, editor i músic de Granollers, Esteve Plantada, va debutar amb el llibre A l’ombra dels violins, que li va valdre el premi Amadeu Oller l’any 1997. Després ha publicat Kosovo. 25 poemes. 25 imatges; Oblidar; Temporari (premi de poesia Estabanell i Pahissa d’Òmnium Cultural l’any 2006) i Fosca límit. Actualment, és cap de Cultura de NacióDigital i editor d’Edicions Terrícola. Amb Joan Duran i Laia Noguera va publicar l’any 2009 el poemari Els llops. Forma part del grup musical Els Nens Eutròfics.

El cantautor Roger Puig va néixer a Terrassa l’any 1975. Les seves cançons, entre la tornada pop i la filigrana progressiva, a prop de la psicodèlia però sense allunyar-se de la cançó d’autor, semblen estranyament familiars fins que arriba un gir surrealista que et fa despertar, somriure, perdre l’alè i voler seguir somniant. Guitarrista i corista d'Els Nens Eutròfics els darrers anys, aquest proper setembre convidarà a tothom a escoltar el seu primer disc en solitari Pícnic al búnquer, del qual n’oferirà un tast al RUSC.


   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2