Viernes, 31 de marzo de  2023Català  


Los próximos días 6, 7 y 8 de julio de 2018, la Festa de la Poesía de Sitges llega a su 12ª edición
acec5/7/2018(Foto:)
 
Los siete poetas de reconocido prestigio que participarán este año en la Festa de la Poesia de Sitges 2018 son: Josep Porcar, Samantha Barendson, Josep-Ramon Bach, Maria Cabrera, Ricard Garcia, Isabel Ortega i Quico Pi de la Serra.

Organizada por el Ajuntament de Sitges, la "Festa de la Poesia" está coordinada y dirigida por  Cèlia Sànchez-Mústich y Joan Duran i Ferrer, y cuenta, entre otros, con la colaboración del Consorcio del Patrimonio de Sitges, de la Sociedad Recreativa El Retiro y de la Institució de les Lletres Catalanes. 

 
Además, la Festa recibe el apoyo de varias empresas de la villa del ámbito de la hostelería y la restauración y teje, año tras año, complicidades con entidades y con personas a título individual, todas ellas amigas indispensables de la Festa. 


PROGRAMA

Divendres 6 de juliol


18,00 hores  Rebuda dels poetes a la plaça d'Eduard Maristany (davant de l’estació), tal com ho van fer els sitgetans a la Festa de la Poesia de 1918. Hi seran les autoritats, les pubilles i els hereus de les entitats... i la formació musical Buskant el To.Tot seguit, cercavila amb sorpreses, clavells i aturades de benvinguda amb els amics balconaires, que enguany seran els sitgetans Andreu Bosch, Maribel Cerdà, Xavi Huete, Joana Fort i les actrius Mercè Comes i Lluïsa Mallol.19h Arribar a la plaça de l’Ajuntament. En arribar a la Plaça de l’Ajuntament, pluja de llibres de la Festa, de la mà de Vinyet Panyella, i actuació del cor femení Talcomsona, dirigit per Meritxell Tarragó. Una merescuda copa de cava i... una petita pausa abans de continuar!21h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Claustre del Palau de Maricel.
22.30h Al Racó de la Calma, la irrepetible emoció del Recital d’amistat poètica entre generacions. Al Racó de la Calma, el primer espectacle de la Festa: actuació de Blooming Duo, una original combinació d’arpa i marimba, amb Ferran Carceller i Esther Pinyol, entrelligada amb els poemes que les joves poetes Helga Simon, Anna Gas i Àngels Moreno dedicaran als seus set còmplices de lletres. Dissabte 7 de juliol


11h Plaers triats. els set poetes es repartiran, segons desitjos manifestats, entre un passeig en veler per la costa sitgetana, una cursa fins la boia vermella, un massatge reconstituent al Palau del Rei Moro i entre Cabeçuts, o una visita guiada als museus. Tot plegat, gràcies a la col·laboració ja històrica del Club Nàutic Sitges, l’artista i fisioterapeuta sitgetana Anna Mataró i la directora dels Museus Vinyet Panyella.


 
13.00h Mostra de Llibres d’Artista i vermut a la biblioteca Santiago Rusiñol, festejant la seva reobertura, hi haurà una mostra de Llibres d’Artista basats en el Versfusió d’enguany (el nostre joc poètic dedicat als set poetes), i realitzats per creadors plàstics vinculats a la vila que han respost a la crida de l’artista Jaume Aldabó.

 

13.30h Foto de família amb els poetes, acompanyants  i mecenes de la Festa. Sense moure’ns de la biblioteca Santiago Rusiñol, imprescindible foto amb els poetes convidats, acompanyants, mecenes... i cercavila amb la música de xaranga del grup Buskant el To, camí del Retiro.14h Tradicional dinar dels poetes al Retiro amb sobretaula artística, on no hi faltaran les notes de cabaret, les gralles, les sorpreses...19h Al Saló d’Or del Palau de Maricel,  la captura d'ànimes. Amb una renovada proposta, torna La Tija (companyia sitgetana de titelles i ombres) amb una fantasia escènica creada expressament per atrapar les ànimes dels set poetes festejats. enguany es titula Dotze per set. amb Josep Milan al capdavant, en seran els intèrprets Josep Van Gorkom, Tuts Fernández, Àngels Antonell, Àngel Lorenzo, Carles Arola Antonell, Oleguer Arola, Agnès Van Gorkom, Jordi Van Gorkom, Carles Arola Vera, Mercè Garcia, Carlos Olartecoechea, i al raconet audiovisual Juzz Ubach, Florenci Salesas i Pau Plana. En acabar, els infants de l’Escola Pia, i també els més menuts de l’Escola Esteve Barrachina, oferiran uns regals molt íntims a cada un dels poetes.


21h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Palau del Rei Moro22.30h Recital de cloenda als Jardins del Retiro, on per fi els nostres set poetes homenatjats ens llegiran els seus poemes. entre lectura i lectura, descobrirem les seves cançons predilectes a través del concert personalitzat, un repte que enguany ha fet seu el genuí (i driblador d’etiquetes) músic i cantautor bisbalenc Jaume Pla (Mazoni).

 
Diumenge 8 de juliol


11h Ruta dels aparadors recorregut per les botigues de Sitges que exposen, durant el cap de setmana de la Festa, una obra plàstica basada en un poema de cada un dels poetes festejats. De la mà dels artistes del taller de Núria Corretgé. I amb els pessics musicals del trompetista David Evans.12.30h Poetes a casa. una llar sitgetana, sempre diferent, acull els poetes i aquells que els acompanyem durant el recorregut pels aparadors. Enguany, l’amfitriona de la casa serà l’actriu Rosa Andreu.  Allà ens acomiadarem, entre abraçades, refrescos i enyorament anticipat. 

   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2