Català - Castellano
DARSE DE ALTA
Josep Maria Pou, XII Premi José Luis Giménez-Frontín
Noticia anterior
Noticia siguiente
Josep Maria Pou, XII Premi José Luis Giménez-Frontín
ACEC  6/12/2021



L a Junta Directiva de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) ha decidit atorgar el XII Premi José Luis Giménez-Frontín a Josep Maria Pou.

 

El lliurament tindrà lloc el proper 3 de desembre al teatre Romea, un cop finalitzada la funció de les 8 de la nit 
Viejo amigo, Cicerón

 

L’ACEC va instituir el Premi José Luis Giménez-Frontín l'any 2010 per retre homenatge i mantenir viu l'esperit de l'obra de qui va ser fundador, president i secretari general de l'entitat, i una de les figures intel·lectuals més importants de la Catalunya actual. El guardó, de caràcter honorífic, distingeix a una figura del món de les lletres que hagi destacat per haver contribuït a l’apropament entre cultures.

 

José Luis Giménez-Frontín (Barcelona 1943-2008) era poeta, narrador, assagista, articulista i gestor cultural– la disposició al diàleg que impregna tota la seva producció i caracteritza la seva trajectòria intel·lectual i humana, i ho converteix així en un referent a l'hora de trobar punts de contacte i vies d'aproximació.

 

 

Josep Maria Pou i Serra va néixer a Mollet del Vallès. Ha desenvolupat la seva carrera en el món del cinema, el teatre i la televisió.

 

Debutà el 1970 al Teatro María Guerrero de Madrid i al llarg de la seva carrera ha protagonitzat més de 40 muntatges teatrals. No fou fins al 1987 quan, invitat pel Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya, s'instal·là al Teatre Romea i realitzà teatre en català. L'any 2003 debutà com a director teatral amb el muntatge Bartleby, l'escrivent, al qual seguí La cabra o Qui és Sylvia? l'any 2005. El 2006 assumeix la direcció artística del teatre Goya de Barcelona.
 i l'any 2019 deixa el teatre Goya per a assumir la direcció artística del teatre Romea, també a Barcelona

 

En cinema ha desenvolupat una llarga carrera iniciada durant la dècada del 1960, sota les ordres de directors com Alejandro Amenábar, José Luis Garci, Marta Balletbò-Coll, Carlos Saura, Ventura Pons, Josep Maria Forn, Fernando Colomo, Francesc Betriu, Pilar Miró, Montxo Armendáriz, Francesc Bellmunt, Pere Portabella, José María Forqué o Francesc Rovira-Beleta. També ha destacat a la televisió, participant en diverses sèries, tant en l’àmbit espanyol com a la televisió catalana.

 





Artículos relacionados :

    No hay artículos relacionados
Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat